Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Miss Suomi Satu Tuomisto ja Noora Hautakangas debytoivat ralliauton ratissa

 

Miss Suomi Satu Tuomisto ja Noora Hautakangas debytoivat ralliauton ratissa


Kaunottaret testasivat ajokkiaan Ahveniston moottoriradalla

Miss Suomet Satu Tuomisto ja Noora Hautakangas, pääsevät heinäkuun viimeisenä viikonloppuna kovaan seuraan, kun he Suomen kovatasoisimmassa autourheilusarjassa hyppäävät turboahdetun nelivetoisen Mitsubishi Lancer Evolution ralliauton puikkoihin ja samalla haastavat niin itsensä, toisensa kuin Suomen kärkikuljettajat.

Ajatus naisten lähtemisestä kilpa-auton rattiin lähti viime kesänä, kun Satu Tuomisto oli kisaemäntänä Future Cup asfalttisarjan osakilpailuissa eikä vuoden 2007 Miss Suomea Noora Hautakangasta ei useasti tarvinnut suostutella mukaan. Ahveniston moottoriradalla missien ajokouluttajana toimi itsekin Future asfalttisarjassa kilpaileva ralliautoilun Aasian-tyynenmeren vuoden 2005 ja ralliautoilun vuoden 2007 Suomenmestari, tamperelainen Jussi Välimäki, 37.

- Misseillä on käytössään täysiverinen ja kilpailukykyinen ralliauto, jonka moottori tuottaa yli 300 hevosvoimaa. Testeissä auton radikaali kiihtyvyys, kilparenkaiden pito sekä ennen kaikkea jarrujen teho tulivat heille yllätyksenä, mutta pienen totuuttelun jälkeen he yllättävän hyvin sekä nopeasti pääsivät kilpa-autoilun salojen kanssa sinuiksi, Välimäki kertoo.

Satu ja Noora molemmat tunnustivat jännittävänsä kovasti hetkeä, jolloin autoon pääsee istumaan, mutta alkuun päästyä ei kuulemma olisi lainkaan halunnut lopettaa. Normaali autoon verraten, Noora tunnustaa Mitsussa olevan potkua. Sadun säestäessä: - Jos pari viikkoa saisi harjoitella, niin luottamus kilpa-autoon kasvaisi ja kovaa mentäisiin.

Naiset myöntävät, ettei Vanajanlinnan osakilpailuissa heinäkuun lopulla vielä kärkisijoja hätyytellä, mutta keskenään heillä kuitenkin tulee olemaan pieni ”kahden naisen kisa”. Naisten pitävät tilaisuutta mahtavana ja kokemusta ainutlaatuisena. Satu ja Noora kehuvatkin kovasti opettajiaan ja suuntaavat kisoihin luottavaisin mielin. Molemmille naisille tulee kilpailuja ajettavaksi neljä, kaksi Vanajanlinnassa ja kaksi syyskuussa Levillä.

Miss Suomet Future Cup asfalttisprintsarjassa:
- 27.-28.7.2012 - Vanajanlinna (Hämeenlinna)
- 07.-08.9.2012 - Levi (Kittilä)

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle