Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Minna Kaupille pitkän matkan hopeaa

 

Minna Kaupille pitkän matkan hopeaa


Minna Kauppi suunnisti pitkän matkan MM-hopealle Sveitsin Lausannessa. Mestariksi juoksi isäntämaan Simone Niggli ja pronssia otti Ruotsin Annika Billstam.

- Hieman pliisu maku jäi omasta suorituksesta. Ei ehkä ollut tarpeeksi haastava rata ja alussa tein pari huolimattomuusvirhettä, kertasi Kauppi suoritustaan.

Naisten rata oli 12,4 km pitkä ja sisälsi 23 leimausta. Alun perin odotettiin, että maasto olisi erittäin peitteinen ja vaikeakulkuinen, mutta eteneminen olikin nopeaa. Radan ihanneaika, 80 minuuttia, alittui lähes viidellä minuutilla.


- Pelkäsin jääväni ulos mitaleilta, mutta kun lähdin viimeiselle lenkille ja kuulin olevani mitalivauhdissa, niin se helpotti, mitaliinsa erittäin tyytyväinen Kauppi sanoi.

Voittoon suunnisti keskimatkalla viidenneksi jäänyt isäntämaan Simone Niggli, jolle voitto oli jo uran 19:s maailmanmestaruus. Eroa Kauppiin tuli 1.31. Kisan kolmas Ruotsin Annika Billstam jäi puolestaan Kaupille yli 35 sekuntia.


Hopea oli Kaupille jo uran 16:s MM-mitali. Pitkältä matkalta Kauppi sai värisuoran täyteen, sillä ennestään hänellä oli plakkarissa vuodelta 2007 Ukrainasta kulta ja vuodelta 2009 Unkarista pronssi.


- Ihan kiitettävää arvosanaa en itselleni anna, jäi jotenkin sellainen viimeinen puristus puuttumaan. Mutta olen tyytyväinen, että sain pitkästä aikaa hyvän suorituksen myös pitkällä matkalla, Kauppi sanoi.

- Ja hopea värinä sopii minulle paremmin. Vaikka siis kultaa tietysti lähden aina tavoittelemaan, naurahti Kauppi.


Myös muut suomalaisnaiset juoksivat onnistuneesti. Merja Rantanen oli seitsemäs ja Venla Niemi kymmenes.

- Olen tyytyväinen suoritukseen. En tehnyt mitään hölmöjä virheitä tai pummeja loppuun, sanoi Rantanen, joka jäi vain yhden sijan tavoittelemastaan kuuden parhaan joukosta.

- Pohja oli kova ja metsässä meni paljon teitä ja polkuja. Voi olla, että jos matkavauhti olisi ollut kovempi, niin sijoitus olisi voinut olla parempi, Rantanen sanoi.

Jo neljäntenätoista matkaan lähtenyt Niemi teki erinomaisen suorituksen ja suunnisti taas kymmenen joukkoon. Lauantaina sprintissä Niemi oli kuudes. Maaliin tullessaan hän meni selkeään johtoon ja saikin paistatella johtajan pallilla aika kauan.

- Heti toiselle rastille tuli pieni virhe. Siinä meinasin jo hermostua, mutta sain koottua itseni ja sen jälkeen tein reitinvalinnat rauhassa, kertasi Niemi suoritustaan.

- Pystyin tekemään suorituksen lähelle omaa parastani, tyytyväinen Niemi päätti.

Suunnistuksen MM-kisat, Sveitsi
MM pitkä matka, naiset:
1) Simone Niggli-Luder SUI 1.15.07, 2) Minna Kauppi FIN 1.16.38, 3) Annika Billstam SWE 1.17.13, 4) Tatiana Rjabkina RUS 1.19.17, 5) Anne Margrethe Hausken Nordberg 1.20.05, 6) Eva Jurenikova 1.21.10, 7) Merja Rantanen FIN 1.22.51, 10) Venla Niemi FIN 1.23.35

Suomen Suunnistusliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleMinna Kauppi

Tiedot