Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Simo Kulmaviita kovatasoiseen Baylorin yliopistoon

 

Simo Kulmaviita kovatasoiseen Baylorin yliopistoon


Hyökkäyksen linjamies Simo Kulmaviidasta tulee kolmas suomalaispelaaja Yhdysvaltain amerikkalaisen jalkapallon ylimmällä yliopistotasolla. Suomalaisjätti (197 cm / 149 kg)siirtyy kaudeksi 2013 kovatasoiseen teksasilaiseen Baylorin yliopistoon. Tulevana syksynä hän pelaa vielä toisen kautensa kalifornialaisessa Chabot Collegessa junior college -tasolla.

Viime kauden vahvat otteet Chabot Collegessa herättivät kiinnostusta monissa suurissa yliopistoissa.

- Baylor oli ensimmäinen joka tarjosi stipendiä. Jouduin käymään parissa pienehkössä leikkauksessa viime kauden jälkeen ja Baylor oli silti aktiivisesti yhteydessä minuun. Lojaaliudesta valmennusjohtoa kohtaan hyväksyin heidän stipenditarjouksensa, vaikka normaalisti ei näin aikaisessa vaiheessa kannata hyväksyä tarjousta, Tampereen Saintsissa lajin aloittanut Kulmaviita kertoo. Suomessa hän on edustanut myös nokialaista Ghosthuntersia.

- Odotukset ovat jo nyt korkealla. Täytyy kuitenkin muistaa pitää vielä koko paketti kasassa ja tehdä hommia salilla, kentällä sekä koulussa. Minun täytyy saada täältä Chabotista vielä tutkinto että voin jatkaa Bayloriin, Kulmaviita muistuttaa yliopistourheilun lainalaisuuksista.

Baylor on tuottanut runsaasti pelaajia myös lajin ammattilaisliigaan NFL:ään. Nykyisen valmentajan Art Brilesin aikana joukkueesta on varattu viisi hyökkäyksen linjamiestä NFL:ään. Joukkueen viime kausien megatähti, pelinrakentaja Robert Griffin III valittiin kevään varaustilaisuudessa toisena Washington Redskinsiin ja häneen kohdistuvat kovat odotukset ammattilaistasolla.

Muut amerikkalaisen jalkapallon ylimmälle yliopistotasolle eli NCAA:n ykkösdivisioonaan yltäneet suomalaispelaajat ovat Nebraskassa 2000-luvun alussa pelannut Seppo Evwaraye sekä syksyllä Las Vegasin yliopistossa aloittava Max Ehlert.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle