Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hermunen piti pintansa Italian sarjan kärjessä

 

Hermunen piti pintansa Italian sarjan kärjessä


Suomalaiskuljettaja Mauno Hermunen on miltei pitelemätön supermoton kovatasoisessa Italian sarjassa. Mestarin elkeet omaava Hermunen johtaa saapasmaan sarjaa voitettuaan kauden kahdeksasta ensimmäisestä erästä seitsemän.
Niistä viimeisimmän TM-pyörällä kilpaileva Hermunen kuittasi tililleen Pomposassa, jossa hän nappasi nimiinsä myös paalupaikan. Hermusen voittojen arvoa nostaa se, että Italiassa kilpailee koko MM-sarjan parhaimmisto. Hermunen on MM-pisteissä toisena ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua.
Italian sarjasta on ajamatta niin ikään kaksi osakilpailua. Hermusella on 18 pisteen johto lähimpään uhkaajaansa, eli vastaavaa tehdaspyörää käskyttävään ranskalaiseen Thomas Chareyreen, joka oli ykkönen Pomposan jälkimmäisessä erässä. Erävoitto palkitaan 25 pisteellä.
- Hyvältä näyttää, vaikkakin tilanne näissä sarjoissa saisi olla toinen Chareyren kanssa. Hän näet johtaa MM-sarjaa, tuumi Hermunen.
Hermunen ajoi Pomposan toisessa erässä kakkoseksi.
- Johdin sitäkin erää, mutta kaaduin hiekan jälkeisessä liukkaassa paikassa ja putosin neljänneksi. Se oli pieni pyllähdys, mutta aikaahan se maksoi. Eipä silti, piste-ero Chareyreen verrattuna säilyi samana kuin tänne tultaessa.
Hermunen kilpaili ensimmäistä kertaa Pomposan radalla.
- Tämä tulos oli siihen nähden todellakin hyvä. Uudet radat ovat aina hankalia tässä lajissa. Pomposan rata oli tosi tekninen ja kapea, kuvaili Hermunen.
Italian sarja jatkuu 5. elokuuta Ranskan puolella D'Huezissa. MM-pisteiden kimppuun Hermunen hyökkää seuraavaksi 19. elokuuta Sveitsin Ligniersissa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle