Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten päätösosakilpailussa odotetut voittajat

 

Naisten päätösosakilpailussa odotetut voittajat


Nyströmit mukaan SM-finaaleihin

BMW Beach Volley Pro Tourin neljäs ja viimeinen osakilpailu Helsingissä ei tarjonnut naisten puolella suuria yllätyksiä. Hietaniemen rannassa pelatun turnauksen vei ylivoimaiseen tyyliin pari Riikka Lehtonen/Taru Lahti. Kaksikko pelasi koko turnauksen häviämättä erääkään. Finaalissa suomalaisten ylivoiman sai tuta ensimmäistä kertaa tänä kesänä Pro Tourilla pelanneet latvialainen Jana Jaudzema ja latvialaissuomalainen Anete Krastina. Selvänumeroinen finaali päättyi suomalaisjuhliin 2-0 (21-14,22-20).

Finaalin ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta vähävirheistä, mutta tasoero parien välillä kävi hyvin nopeasti selväksi. Suomalaiset jyräsivät erävoittoon lopulta selvästi 21-14.

- Ensimmäisessä erässä pelattiin todella hyvin ja agressiivisesti. Peli pysyi hyvin kasassa, Riikka Lehtonen kertaili avauserän tapahtumia.

Toisessa erässä molempien joukkueiden virhemäärät kasvoivat selvästi ja ottelu eteni tasaisena ensimmäiselle tekniselle aikalisälle lukemissa 11-10 suomalaisten eduksi. Tauolta parit palasivat astetta terävimpiä ja pelin taso nousi, pysyen kuitenkin edelleen tasaisena. Lopussa suomalaiset selvittivät yhden eräpallon vastustajiltaan ja korjasivat erävoiton heti ensimmäisestä omasta mahdollisuudestaan luvuin 22-20.

- Aloitettiin toinenkin erä hyvin, mutta sitten tuli paljon tyhmiä virheitä ja päästettiin vastustajat tasoihin. Siinä hetkeksi muuttuivat leijonat lampaiksi, mutta hyvä että saatiin korjattua voitto lopulta, Lehtonen paketoi toisen erän.

Pronssille naisten turnauksessa päätyivät Essi Hasu ja Henna Pollari, jotka kaatoivat pronssiottelussa Minna Keskitalon ja Kati Peltosen suoraan 2-0 (21-9,21-12).

Pro Tour huipentuu kahden viikon kuluttua, kun vuorossa on SM-finaalit Rautatientorilla 10-12. elokuuta. Naisista mukaan pääsi kahdeksan kesän parasta paria. Finaaleissa nähdään myös pitkään odotettu kohtaaminen, kun mukaan on ilmoittautunut pitkään maailmalla kiertänyt Suomen naisten ykköspari Erika ja Emilia Nyström. Lehtosen/Lahden ja Nyströmien kohtaamisesta on odotettavissa kovatasoisin suomalaisnaisten välienselvittely koskaan.

- Kyllä tästä on todella hyvät fiilikset ja hienoa, että saatiin Nyströmit mukaan. Yleisö varmasti odottaa tätä kohtaamista ja niin myös me. Siinä on loistava tasonmittari missä tällä hetkellä mennään, Lehtonen hehkuttaa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle