Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalainen beach volleyn ammattilaistalli perustettu

 

Suomalainen beach volleyn ammattilaistalli perustettu


Suomeen on perustettu beach volleyn ammattilaistalli, jonka tavoitteena on nostaa laji kansainväliselle huipulle, ja saavuttaa olympiamitali Rion kisoista 2016.

Beach Volley on ollut mukana olympialaisissa vuodesta 1996, mutta suomalaisia ei olympiahiekoilla ole vielä nähty. Nyt perustetun tallin tarkoitus on tukea pelaajia niin, että olympiaunelma on mahdollinen.

- Tallin tarkoitus on auttaa ja täydentää nykyisiä organisaatioita, kuten Olympiakomiteaa ja Lentopalloliittoa lajin kehittämisessä. Lentopalloliitto on jo aloittanut panostamisen lajiin palkkaamalla päätoimisen valmentajan. Lisäksi pyrimme rakentamaan jokaiselle urheilijalle suunnitelman, joka mahdollistaa sekä täysipainoisen keskittymisen ammattilaisuuteen että valmistautumisen uran jälkeiseen elämään, sanoo Hannu Vuola, perustetun yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Tallin taustajoukolla on vahvaa kokemusta itse lajista, mutta myös kansainvälisestä urheilumarkkinoinnista ja henkilöbrändeistä. Ryhmää yhdistää usko siihen, että suomalainen beach volley voi nousta maailman huipulle, aina mitaleille saakka.

- Lontoossa on mukana pelaajia Latviasta ja Norjasta. Aikaisemmin mukana on ollut joukkueita Ruotsista ja Virosta, joten uskon vahvasti, että Rioon saamme suomalaisväriä, sanoo beach volley valmentajaksi Lentopalloliittoon palkattu Kai Liukkonen.

- Lumilautailu ja purjelautailu ovat uusia suomalaisten menestyslajeja. Tähän ryhmään beach volley kuuluu asenteeltaan jo nyt ja menestykseltään toivottavasti pian, Vuola jatkaa.

Tallin ensimmäinen itseoikeutettu kiinnitys on pelaajasopimus maamme menestyneimmän naispalloilijan Riikka Lehtosen kanssa. Hän pelaa vielä ensi kaudella lentopalloa Italiassa, mutta olympiaunelma voi toteutua vain beach volleyn kautta.

- Pelaaminen olympialaisissa on suurin unelmani. Tiedän, miten paljon työtä se vaatii, mutta mahdotonta se ei ole. Olen tämän kesän panostanut beach volleyn pelaamiseen. Syksyllä on taas lentopallon vuoro. Mutta kun tämä projekti on täysillä käynnissä, lentopallo saa jäädä, Lehtonen sanoo.

Lehtosen lisäksi tallia tullaan täydentämään usealla nais- ja miespelaajalla, mutta nämä nimet tullaan julkaisemaan myöhemmin.

Talli on avoin kaikille pelaajille, jotka sitoutuvat yhteisiin pelisääntöihin.

- Tavoitteemme on taata täydelliset harjoittelumahdollisuudet kerrallaan 4-6 nais- ja miesurheilijalle. Ensi kesänä maailmaa kiertävän ryhmän koko on varmasti vielä pienempi, mutta seuraavan olympiakarsinnan ollessa kiivaimmillaan parin vuoden päästä talli ja sen urheilijat ovat jo valmiita, sanoo Liukkonen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle