Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kai Liukkonen aloitti beach volleyn päävalmentajana

 

Kai Liukkonen aloitti beach volleyn päävalmentajana


Helsinkiläinen Kai Liukkonen aloitti elokuun alussa Lentopalloliiton beach volleyn päävalmentajan tehtävässä. Hän on tähän asti toiminut liiton beach volley -valmentajana oman toimensa ohessa.
38-vuotias Liukkonen on suorittanut valmentajan ammattitutkinnon vuonna 2011 ja hänellä on pitkä ura lentopallon ja beach volleyn pelaajana. Vielä viime kaudella hän pelasi Korson Vedon liigajoukkueessa liberona, mutta nyt pelaajaura on ohi ja Liukkonen keskittyy beach volleyn valmentamiseen.
- Tavoitteena on että suomalainen beach volley saadaan laajemmin nousuun kansainvälisesti. Toisena tavoitteena on, että beach volley saadaan mukaan pääkaupunkiseudun urheiluakatemian toimintaan ja saadaan sitä kautta nuoria mukaan tehokkaaseen harjoitteluun. Erityisesti lahjakkaita tyttöjä on nyt runsaasti, Liukkonen kertoo.
- Nyt elokuussa on hektinen aika menossa beach volleyn parissa, mutta syyskuun alussa paneudun beach volleyn valmennustoiminnan kehittämiseen. Esimerkiksi beach volleyn harjoittelun olosuhteet pitää saada sellaiselle mallille, ettei pelaajien aika mene vääriin asioihin vaan he pystyvät keskittymään harjoitteluun, Liukkonen sanoo.
Liukkonen itse on menestynyt beach volleyssa hienosti. Hän on voittanut Suomen mestaruuden vuosina 2000 ja 2002 (Tero Leikkaan ja Teemu Tolosen kanssa), hopeaa 1998 ja 2005 (Marko Järvenpää ja Toni Kankaanpää) sekä pronssia 2001 (Tero Leikas).
Lentopallon pääsarjatasolla Liukkonen on pelannut myös pitkään: VaLePa (1996-1997, 1998-2000), Keski-Savon Pateri (2000-2002), VaLePa (2002-2003) ja Korson Veto (2004-2006, 2011-2012).
Siviilikoulutukseltaan Liukkonen on tradenomi. Viimeiset seitsemän vuotta Liukkonen on toiminut liikunnan opettajan viransijaisena Korson koulussa Vantaalla.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle