Pelaajia testannut Suomi hävisi Belgialle

Lentopallon EM-kisoihin valmistautuva Suomen alle 20-vuotiaiden miesten joukkue hävisi toistamiseen Belgialle Vilvoordessa perjantaina pelatussa ottelussa. Eri kokoonpanoja kokeillut Suomi ei saanut peliään kulkemaan ja tappio tuli luvuin 0-3 (18-25, 25-27, 19-25).

Suomen joukkueen hakkurina aloitti Karl Kulaots, toisessa erässä tilalle tuli Eelis Karinen ja kolmannessa erässä Miikka Lemola. Hakkurina normaalisti pelaava Elviss Krastins puolestaan pelasi yleispelaajana. Yleispelaajina nähtiin myös Lemola, Karinen ja Niklas Seppänen.

- EM-kisojen alkulohkossa pelataan viisi peliä, joten joukkueeseen tarvitaan leveyttä, koska pelaajat joka tapauksessa väsyvät turnauksen aikana, Suomen päävalmentaja Pekka Lahtinen sanoo.

- Kokeilut eivät tällä kertaa oikein toimineet.

Ensimmäisessä erässä Belgia hallitsi aivan alkua lukuun ottamatta hyvällä hyökkäys- ja torjuntapelillä. Toisessa erässä Suomi johti selvästi vielä 21-17-tilanteessa, mutta erä valahti Belgialle 27-25. Kolmannessa erässä Suomi johti taas alussa, mutta tämäkin erä kääntyi Belgialle.

Seppäsen ja Krastinsin hyökkäyspeli oli suomalaisten pelissä parasta antia. Seppänen teki 13 pistettä, mutta lyöntejä torjuntaan tuli liikaa. Krastins teki yhdeksän pistettä.

Passari Mauri Kurppa pyöritti Suomen peliä hyvin ja liberona koko ottelun pelannut Lauri Kerminen nosti aloituksia varmasti.

Suomi hävisi Belgialle selvästi hyökkäystehoissa (39-58 %) ja torjunnoissa (5-13).

Virallisen ottelun jälkeen joukkueet pelasivat vielä ylimääräisen harjoituserän, jonka Suomi voitti 25-16. Belgia otti erässä kuusikkoon muutaman vaihtomiehen.