Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Beach volleyn SM-finaaleissa luvassa huikeat loppuottelut

 

Beach volleyn SM-finaaleissa luvassa huikeat loppuottelut


Miesten finaaleista viime vuoden uusinta - Naisissa unelmafinaali

Miesten finaalista ei jännitystä puutu. Tämän kesän kiertueella ilman osakilpailuvoittoja jääneet hallitsevat Suomen mestarit Toni Vahela ja Timo Haavisto olivat lauantaina todella vakuuttavassa vedossa ja veivät päivän ottelunsa nimiinsä selvästi. Vastustajaksi seuloutui lopulta Jyrki Nurminen ja Pekka Piippo, joten finaalipari on sama kuin vuosi sitten. Näin ollen tämän kesän kovin kotimainen pari Pekka Seppänen ja Anssi Hakala taistelevat sunnuntaina ainoastaan pronssisista mitaleista.

Miesten ensimmäinen välierä oli hallitsevien Suomen mestarien näytöstä. Toni Vahela ja Timo Haavisto etenivät finaaliin puolustamaan viime vuoden kirkkainta jaossa olevaa mitalia selätettyään välierässä Marko Ovaskan ja Lasse Maijalan selkein numeroin 2-0 (21-14,21-15). Ykkössijoitetut Vahela ja Haavisto olivat ottelussa koko ajan niskan päällä, eivätkä Ovaska ja Maijala päässeet missään vaiheessa mukaan kolminkertaisten Suomen mestarien hallitessa kenttätapahtumia. Haaviston ja Vahelan peli oli samalla myrskyvaroitus huomista finaalia ajatellen.

Miesten toisessa välierässä kohtasivat viime kauden hopeamitalistit Pekka Piippo/Jyrki Nurminen sekä tämän kesän ykköspari, finaaleissa toiseksisijoitetut Anssi Hakala/Pekka Seppänen. Tämän kesän yhdessä kovatasoisimmista otteluista tuli huikea trilleri, joka päättyi lopulta Piipon ja Nurmisen voittoon 2-1 (21-17,23-25,15-11). Piippo ja Nurminen voittivat ensimmäisen erän virheettömän pelinsä ja loistavien suoritustensa turvin 21-17. Toisessa erässä miehet pääsivät katkaisemaan  jo ottelua kahden ottelupallon turvin, mutta Hakala ja Seppänen nousivat kuilun partaalta ja taistelivat erävoittoon 25-23. Kolmannessa erässä finaaliturnauksen kolmanneksisijoitetut Piippo ja Nurminen olivat ensimmäisen erän tavoin huikeita ja kaatoivat turnauksen ennakkosuosikit 15-11. 

Miesten finaali pelataan sunnuntaina kello 17.00.

Pronssiottelussa kohtaavat Seppänen/Hakala ja Maijala/Ovaska, ottelu alkaa kello 14.00

Naisten sarjassa nähdään huomenna unelmafinaali, kun vastakkain ovat Emilia ja Erika Nyström sekä Riikka Lehtonen ja Taru Lahti. Molemmat parit etenivät finaaliin menettämättä erääkään puolivälierä- tai välieräotteluissaan. Naiset ovat turnauksen kärkisijoitettuja ja parien kohtaamisella on spekuloitu ja sitä on odotettu jo toista vuotta. Lehtonen/Lahti pari on tämän ajan hallinnut kotimaan kenttiä, kun taas Nyströmit ovat viihtyneet ainoastaan maailmalla. Huomenna saadaan selvyys kysymykseen, kumpi on tällä hetkellä Suomen ykköspari naisten beach volley -kentillä.

Naisten ensimmäisessä välierässä muhi jättimäinen yllätys. Loistavasti taistelleita Henna Pollaria ja Essi Hasua ei kuitenkaan palkittu hienosta taistelusta, vaan erien lopulla ammattilaisten rutiini nousi esiin. Näin ollen Emilia ja Erika Nyström marssivat finaaliin kahden jatkopalloille venyneen erän jälkeen 2-0 (26-24,26-24). Hasu ja Pollarikaan eivät ole mitään turhia tekijöitä, sillä kotiturnaustaan pelannut helsinkiläispari sijoittui viime vuonna samaisella areenalla SM-finaaleissa hopealle.
Tiukassa  välierässä ykkössijoitettujen Nyströmien peli ei ollut vielä lähelläkään parasta tasoa ja huomiseen finaaliin naisten on nostettava tasoaan, mikäli haluavat poistua Rautatientorilta kultamitalit kaulassa.

Naisten toisessa välierässä hallitsevat Suomen mestarit Riikka Lehtonen ja Taru  Lahti pääsivät huomattavasti finaalivastustajaansa helpomalla. Hienon kesän pelanneet Kirsi Hyttinen ja Elina Salomäki eivät pystyneet uhmaamaan kakkosijoitettujen Lehtosen ja Lahden finaalipaikkaa, vaan ottelu meni suhteellisen selvästi Suomen kenttiä hallinneille Lahdelle ja Lehtoselle 2-0 (21-18,21-12).

Naisten pronssiottelussa kohtaavat siis Essi Hasu/Henna Pollari ja Kirsi Hyttinen/Elina Salomäki kello 12.30.

Naisten finaali alkaa sunnuntaina 15.30.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle