Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallomiehet viilaamaan iskuaan Hollantiin

 

Lentopallomiehet viilaamaan iskuaan Hollantiin


Syyskuun EM-karsintoihin valmistautuva miesten lentopallomaajoukkue hioo iskuaan seuraavaksi Hollannissa. Daniel Castellanin suojatit kohtaavat isäntämaan kolmessa maaottelussa viikonvaihteessa lauantaista maanantaihin.

Joukkueet kohtaavat perättäisinä iltoina kolmella eri paikkakunnalla: Wijchen, Houten ja Rotterdam. Vastaava setti nähtiin viime kesänä joukkueiden kesken Suomessa.

Suomella on mukana Hollannissa 12-14 miestä. Konstantin Shumov kuntouttaa edelleen leikattua sormea, joten hänen paikallaan Hollantiin matkaa Hurrikaani-Loimaan maajoukkueen ensikertalainen Aleksi Kaatrsalo. Epävarmoja lähtijöitä vielä torstaina olivat Mikko Esko ja Olli-Pekka Ojansivu, joille molemmille on luvassa perheenlisäystä aivan näillä hetkillä.

Hollannin matkan jälkeen Suomi leireilee Kuortaneella ja matkaa 24.-26. elokuuta Tallinnaan turnaamaan Viron, Latvian ja Turkin kanssa.

Suomi pelaa EM-karsintoja 6.-8. syskuuta Kreikan Trikalassa ja 14.-16. syyskuuta Vantaan Energia Areenalla. Samassa lohkossa ovat Kreikka, Romania ja Montenegro.

Hollanti ei tällä hetkellä kuulu aivan Euroopankaan terävimpään kärkeen mutta 1990-luku oli heille varsinaista kulta-aikaa. Joukkue voitti mm. olympiakultaa Atlantassa 1996, MM-hopeaa Kreikassa 1994, EM-kultaa kotikisoissaan 1997 sekä olympiahopeaa Barcelonassa 1992. EM-kisoissa mitaliputki venyi 1989-1997 viisien kisojen mittaiseksi.

Hollanti voitti tämän kesän Euroopan liigan, mutta esimerkiksi viime EM-kisoihin se ei päässyt mukaan laisinkaan. 2009 EM-kisoissa Hollanti oli yhdeksäs lyöden Suomen alkulohkossa.

Hollanti taistelee nyt EM-kisapaikasta samassa lohkossa Belgian, Viron ja Israelin kanssa. Joukkueen päävalmentajana toimii Edwin Benne.

Suomen joukkue Hollannissa
Passarit: Mikko Esko, Eemi Tervaportti
Hakkurit: Mikko Oivanen, Olli-Pekka Ojansivu
Yleispelaajat: Antti Siltala, Olli Kunnari, Jari Tuominen, Matti Hietanen, Jouni Palokangas
Keskitorjujat: Jukka Lehtonen, Matti Oivanen, Aleksi Kaatrasalo
Liberot: Jesse Mäntylä, Tommi Roininen

Hollanti-Suomi -otteluiden aikataulu:
Lauantai 18.8. 20.30  Arcus, Wijchen
Sunnuntai 19.8. 20.00 De Kruisboog, Houten
Maanantai 20.8. 20.00 Castricum, Rotterdam

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle