Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niklas Ajo vahvassa vireessä legendaariseen Indianapolisiin

 

Niklas Ajo vahvassa vireessä legendaariseen Indianapolisiin


Niklas Ajo palaa runsaan kuukauden mittaiselta kesätauolta tositoimiin Indianapolisin legendaarisella radalla USA:ssa. Indy isännöi Moto3-luokan kauden kymmenettä MM-osakilpailua.
- Tauko kulki kuin siivillä. Siihen mahtui monenlaista ohjelmaa, muun muassa viikko kesätöitä ja tiivis treenijakso Espanjassa, jossa pidin ajotuntumaa yllä supermotolla Aragonissa. Aikaa jäi toki myös rentoutumiseen ja olen valmis sarjan toiseen puoliskoon. Odotan innolla paluuta KTM:n selkään perjantain ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa.
Heinäkuussa 18 vuotta täyttänyt Ajo saavutti ennen kesätaukoa nousujohteisesti hyvän vireen, vauhdin ja tason. Hän ajoi neljässä viimeisessä osakilpailussa pisteille, mikä kertoo myös varmuuden löytymisestä.
Tähän mennessä vauhdikkain viikonvaihde ajoittui kesäkuun loppuun Hollannin Asseniin, josta tuloksena oli kisan kahdeksas ja aika-ajon viides sija. Alkukautta jäykemmällä rungolla varustettu KTM on istunut valkeakoskelaisen käteen ja tuonut täsmällisyyttä erityisesti mutkien keskivaiheille.
- Moto3 on osoittautunut siksi kovatasoiseksi ja jopa yllättävänkin tasaiseksi luokaksi, että en lähde vieläkään puhumaan yksittäisistä sijoituksista. Lähtökohta on säilyttää tämä taso ja pyrkiä vielä vähän petraamaan sitä. Maaliin ja pisteille pääsy yli 30 kuljettajan sakissa voisi olla hyvä tavoite kauden kahdeksaan viimeiseen osakilpailuun, linjaa Ajo.

Indyn luonne poikkeaa sarjan muista radoista

Uransa 25. MM-osakilpailuun valmistautuva Ajo debytoi viime kaudella vuodesta 2008 lähtien MotoGP-sarjassa mukana olleessa Indianapolisissa. Indyn tasaisella MotoGP-radalla on mittaa 4216 metriä ja pääosin se sijoittuu maineikkaan ovaalin sisälle.
- Ajamme ovaalilla käytännössä vain maalisuoralla. Syherö Indy on aikalailla erilainen sarjan muihin ratoihin verrattuna. Viime vuonna rata oli saanut uuden asfaltin mutkien 5-16 välille. Silloin sen sileä pinta oli todella erikoinen ja pito huono. No, vuoden aikana se on saattanut muuttua jo paljonkin.
Indianapolisiin on luvassa viikonvaihteessa aurinkoista ja lämmintä säätä.
- Kaikki kolme päivää kestävä tasainen keli on enemmän kuin tervetullut, sillä kyllähän sitä sadetta on riittänyt tällä kaudella jo ihan tarpeeksi, muistuttaa Ajo.
Viidettä kertaa ajettava Indianapolisin GP ei ole tosin sekään välttynyt aikojen saatossa kurjilta keleiltä. Vuonna 2008 hurrikaani Ike iski Indyyn viimeisillä voimillaan, jolloin MotoGP-luokan ja silloisten 125-kuutioisten kisat jouduttiin ajamaan lyhennettyinä. 250-kuutioisten kilpailu jäi ajamatta kokonaan.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot