Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Neljä suomalaisparia Ahvenanmaan maailmankiertueella

 

Neljä suomalaisparia Ahvenanmaan maailmankiertueella


Beach Volleyn maailmankiertueen osakilpailu pelataan tällä viikolla Maarianhaminassa keskiviikosta sunnuntaihin. Tällä kertaa Suomen osakilpailussa päästään keskittymään naisten peleihin. Miesten maailmankiertue on tältä kaudelta jo päättynyt.

Suomi on saanut mukaan upeasti neljä paria järjestäjämaan ominaisuudessa. Näin siitä huolimatta, että Ahvenanmaalle saapuu useita erittäin nimekkäitä pelaajia, muun muassa kolminkertainen olympiavoittaja Kerri Walsh on mukana.

Kaksi järjestäjämaan paria pääsee aina suoraan pääsarjaan. Tällä kertaa myös villi kortti myönnettiin suomalaisparille. Viime vuonna sen saivat osaltaan järjestäjävastuussa olevat ruotsalaiset.

Juuri turnausvoiton makuun Euroopan kiertueella päässeet Erika ja Emilia Nyström ovat itseoikeutetusti suoraan pääsarjassa, jossa pelit alkavat torstaina. Pelituntuma ja onnistumisen fiilis on ainakin kaksosilla nyt kohdallaan. Nyströmien sijoitus kiertueen rankingissa on tällä hetkellä 25:s.

Suomen mestarit Riikka Lehtonen ja Taru Lahti, jotka siis kukistivat Nyströmit elokuisissa SM-finaaleissa, pelaavat myös suoraan pääsarjassa. Hekin olivat Euroopan kiertueella Varnassa mukana, mutta siellä paikka 16 joukkoon ei aivan auennut. SM-kolmoset Essi Hasu ja Henna Pollari on kolmas suomalaispari pääsarjassa.

Nuoret Niina Ahtiainen ja Ida Sinisalo aloittavat keskiviikon karsintapeleistä. Karsinnoissa on mukana myös kaksi ruotsalaisparia. Karsinnoista tie pääsarjaan ei ole helppo: usein useat kymmenet parit taistelevat kahdeksasta paikasta pääsarjaan.

Naisten vuoden 2012 maailmankiertueesta on jäljellä vielä kaksi osakilpailua. Ahvenanmaan maailmankiertueen turnaus, joka kulkee sponsorinimellä Paf Open, pelataan Maarianhaminassa jo viidettä kertaa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle