Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen nuorten jatkopaikkaan vaaditaan voitto Venäjästä

 

Suomen nuorten jatkopaikkaan vaaditaan voitto Venäjästä


Suomen pitää keskiviikkona voittaa Venäjä, jotta mahdollisuus sijoituspeleihin säilyy lentopallon alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Puolan Gdyniassa. Jos ottelussa tulee tappio, niin Suomen pelit loppuvat alkulohkoon.

Suomen voittokaan ei vielä takaa paikkaa sijoitusotteluihin, koska torstain viimeisellä kierroksella tulee vastaan kovassa kunnossa oleva Belgia. Muiden otteluiden tuloksista riippuu, pitääkö Suomen voittaa myös Belgia.

- Siitä lähdetään, että molemmat pitää voittaa, Suomen päävalmentaja Pekka Lahtinen sanoo.

Suomi tosin voi selvitä jatkoon myös pelkästään voittamalla Venäjän 3-0 tai 3-1, mutta se vaatii sitä, että Venäjä häviää myös Puolalle ja Serbia häviää sekä Puolalle että Italialle. Näissäkin tulosten pitää olla 0-3 tai 1-3, ettei jouduta laskemaan eräsuhteita.

- Meille on parempi, että ensin kohdataan Venäjä ja sitten vasta Belgia. Uskon että Venäjä on meille helpompi vastustaja näissä kisoissa. Heillä on hyviä yksilöitä, mutta joukkueena Venäjä ei ole kovin yhtenäinen, Lahtinen sanoo.

Venäjällä on tyypilliseen tapaan erittäin pitkä joukkue. Lyhin mies on 193-senttinen libero Andrei Minin ja pisin on 210-senttinen hakkuri Aleksei Kobilev. Joukkueen keskipituus on huima 198,75.

- Venäjän itseluottamuksen taso ei ole sellainen kuin pitäisi. Kun ollaan vaikeuksissa, niin ei löydy vastuunkantajaa. Heille olisi aika harvinainen tulos jäädä pelaamaan sijoista ynnä muut.

Viimeinen vastustaja Belgia saa Lahtiselta kovasti kehuja.

- Uskon että Belgia on täällä mitalipeleissä. Heillä on hyvä valmennuskeskusjärjestelmä, joka nyt tuottaa tulosta. Heillä on yhtenäinen joukkue, jossa on hyviä ratkaisijoita.

Belgia on kolmen kierroksen jälkeen ainoa joukkue, joka on voittanut kaikki pelinsä. Belgialla on pisteitä kahdeksan, Italialla ja Puolalla kuusi, Venäjällä ja Serbialla kolme ja Suomella yksi.

Keskiviikon ottelut: Venäjä-Suomi, Belgia-Italia, Serbia-Puola.

Torstain ottelut: Suomi-Belgia, Italia-Serbia, Puola-Venäjä.

Lohkon kaksi parasta maata selviytyy välieriin, kaksi seuraavaa pääsee pelaamaan sijoista 5-8 ja kahdella viimeisellä pelit loppuvat alkulohkoon.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle