Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Salminen supertestin nopein suomalaiskuljettaja Heinolassa

 

Salminen supertestin nopein suomalaiskuljettaja Heinolassa


Enduromoottoripyöräilyn moninkertainen maailmanmestari Juha Salminen vastasi parhaasta suomalaisvauhdista Heinolan MM-osakilpailun avanneella supertestillä. Parikilpailuna ajetun pikaisen prologin ajat huomioidaan ensimmäisen varsinaisen kisapäivän lauantain tuloksissa.
E2-luokan pisteissä kolmantena oleva ja jo uransa 14. henkilökohtaista mestaruutta tavoitteleva Salminen viimeisteli Husqvarnallaan supertestille lukemat 1.56,00.
Runsaasti yleisöä keränneen supertestin kiireisin kuljettaja kakkosluokassa oli tämän kauden jälkeen GasGas-tiimin hyvästelevä ja käytännössä mitalihaaveet jo hukannut espanjalainen Ivan Cervantes ajalla 1.54,94.
Salminen oli superin osalta luokassaan neljäs. Cervantesin lisäksi hänen edelleen niukalla erolla ehtivät sarjaa Husabergin puikoissa johtava ranskalainen Pierret Renet ja pisteissä toisena oleva KTM:n espanjalaiskuljettaja Cristobal Guerrero.
Supertestillä ei voi vielä voittaa mitään, mutta siellä voi toisaalta hävitä paljon.
- Todellinen kilvanajo alkaa lauantaina, joten ei muuta kuin lasketaan menemään ja ajetaan voitosta, vahvistaa Salminen.
Salmisella on matkaa luokkansa MM-kärkeen 14 pistettä ennen kauden neljää viimeistä ajopäivää. Päivävoitto palkitaan 20 pisteellä.
- Paineet ovat muilla ja voin ajaa siltä osin lunkisti. En minä stressaa siitä, mitä muut tekevät, vaan keskityn tiukasti omaan hommaani ja pitämään ajon kuosissa, painottaa Salminen 96 MM-osakilpailuvoiton kokemuksella.
Komostenkylän motocrossradalle rakennetun supertestin seuraavaksi nopein suomalaiskuljettaja Salmisen takana oli hänen tiimikaverinsa, E1-luokassa kahvaa kääntävä Matti Seistola. Salmisen ja ykkösluokkaan pohja-ajan sivaltaneen Seistolan eroksi kirjattiin 0,28 sekuntia.
Seistola on pikkuluokan pisteissä viidentenä. Samassa luokassa toisena olevan KTM:n Eero Remeksen osalta kotikilpailu ei käynnistynyt suunnitelmien mukaan. Hän jäi ylipitkän hypyn seurauksena Seistolasta 16,66 sekuntia.
Supertestin kovin aika kirjattiin ranskalaisnuorukaiselle Matthias Bellinolle. Junioreiden luokkaa vakuuttavalla 51 pisteen erolla johtava Bellino pysäytti Husabergillaan kellot ajassa 1.54,35. Juniorit kiersivät rataa ennen pääluokkia.
Lauantain kisapäivä käynnistyy klo 9.00. Maaliin ensimmäistä kuljettajaa odotetaan klo 15.30.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJuha Salminen

Tiedot