Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallonaisten EM-karsinta käynnistyy perjantaina

 

Lentopallonaisten EM-karsinta käynnistyy perjantaina


Suomen naisten lentopallomaajoukkue valmistautuu tärkeään viikonloppuun, kun EM-karsintojen avaus koittaa Salossa perjantaina.

”Keskitaso ei riitä, kun näihin peleihin mennään. Mutta askel askeleelta on tänäkin kesänä menty ylöspäin”, Suomen päävalmentaja Tore Aleksandersensanoo.

Joukkueessa ei hänen mukaansa nyt ole erityisiä vahvuuksia tai heikkouksia.

”Tasaisuus ja monipuolisuus on säilytettävä. En koe että olemme missään asiassa erityisen huonoja tai hyviä”, Aleksandersen sanoo.

Kolmena päivänä peräkkäin pelaamiseen joukkue on valmistautunut erittäin tiiviillä kesän harjoittelulla.Viimeiset kaksi viikkoa menivät ulkomailla, Saksassa ja Belgiassa.

Ensimmäinen tosikoitos on perjantaina kello 19.30 Valko-Venäjää vastaan.

”Valko-Venäjän kohtaamiset ovat ratkaisevia, kun mielimme lohkon kakkossijalle. Meillä on tuoreita videoita joukkueesta ja sen perusteella erittäin perinteistä venäläistä peliä on sieltä tulossa”, Aleksandersen tietää.

Johanna Pekkarinen tasapainottava pelaaja

Lauantain Itävalta-peliä päävalmentaja luonnehtii yksinkertaisesti niin että se on voitettava.  Se ottelu alkaa illalla kello 18.

”Toukokuusta asti on harjoiteltu hyvin. 32 pelaajaa on kaikkiaan kokeiltu, ja nyt mukana on 12–14 sellaista pelaajaa, joita ryhmään on haettu, ja ovat olleet valmiita sitoutumaan”, Aleksandersen kertoo.

”Esimerkiksi Johanna Pekkarinen on pelaaja, joka on mukana tasapainottamassa joukkuetta hyvänä aloitusten vastaanottajana, mutta hän on samalla yhtä hyvä vaihtoehto paikalle hyökkääjänä, kuin joku muukin pelaaja”, Aleksandersen luonnehtii.

Pekkarinen pelasi viime kaudella ykkössarjassa, mutta on tällä kaudella liigassa rovaniemeläisen Woman Volleyn runkopelaajia. Liigaa hän on kuitenkin pelannut aiemmin sekä kotimaisemissaan Pihtiputaalla että Kuusamossa.

A-tyttöjen kolminkertainen SM-voittaja oli kuitenkin yllättynyt maajoukkuepaikastaan.

”Viime vuonna pelit olivat turhan usein helppoja syöttöpelejä. Kiva onkin ollut nähdä miten maajoukkueessa harjoitellaan, ja päästä ulkomaidenkin tasoa jo näkemään. Onneksi myös Rovaniemellä harjoittelu on aivan ykköslaatua”, Pekkarinen toteaa.

Hihapeli on hänen vahvuutensa, mutta Pekkarisen hyökkäystekniikkakin kerää kehuja.

”Tekniikasta on hyvä lähteä, mutta voimaa ja ulottuvuutta minun pitäisi vielä saada sille puolelle lisää”, Pekkarinen tietää.

Päävalmentaja toivoo kaikkien pelaajiensa puolesta, että lahjakkuus tulee jo EM-karsintapeleissä näkyviin.

”Suomalaisia pelaajia aliarvostetaan omassa liigassaan. Mieluummin maksetaan kalliisti ulkomaalaiselle, jopa keskinkertaiselle pelaajalle”, päävalmentaja ihmettelee.

EM-karsintaturnauksen päätöksessä Suomi kohtaa Azerbaidzhanin sunnuntaina.

”Olen kuullut, että osa tärkeistä pelaajista olisi loukkaantuneina. Kovin tähti on Natalya Mammadova, ja hänet pysäyttämällä sekin joukkue on kaadettavissa.”

Karsinnan toinen turnaus pelataan viikkoa myöhemmin Azerbaidzhanissa.

Kuuden lohkon voittajat etenevät suoraan vuoden 2013 EM-kisoihin. Lohkokakkoset pelaavat pareina vielä jatkokarsinnan kolmesta paikasta. Viisi osallistujaa tulee edellisten kisojen menestyksen perusteella ja järjestäjämaat Saksa ja Sveitsi pääsivät suoraan kisoihin.


Naiset EM-karsinnat 7.-9.9.2012 Salo, Salohalli

Perjantai 7.9.
17:00 Azerbaidzhan - Itävalta
19:30 Suomi - Valko-Venäjä

Lauantai 8.9.
15:00 Azerbaidzhan-Valko-Venäjä
18:00 Itävalta - Suomi

Sunnuntai 9.9.
14:00 Valko-Venäjä - Itävalta
17:00 Suomi - Azerbaidzhan

Toinen turnaus viikkoa myöhemmin Azerbaidzhanissa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle