Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallomiehet Euroopan rankingin kahdeksas

 

Lentopallomiehet Euroopan rankingin kahdeksas


Kreikan EM-karsintaturnaukseen juuri Trikalassa valmistautuva Suomi löytyy uudesta Euroopan lentopalloliiton miesten maajoukkuerankingista komeasti kahdeksannelta tilalta. Suomi sijoittui samalle tilalle myös viime vuoden EM-lopputurnauksessa Itävallassa.
CEV:n (Euroopan Lentopalloliitto) rankingiin lasketaan mukaan kahdet edelliset EM-kisat, Euroopan liiga/Maailmanliiga, MM-kisat sekä olympialaiset. EM-kisoilla on erityisen suuri paino rankingissa.

Suomen 199,00 pistettä koostuu seuraavasti: 86 pistettä (100 %), vuoden 2011 EM-kisoista, 39 pistettä (50 %) vuoden 2009 EM-kisoista, 14 pistettä (50 %) vuoden 2010 MM-kisoista/karsinnoista ja 24 vuoden 2012 olympialaisista/karsinnoista.

Euroopan rankingin kärkimaa on Maailmanliigan tänä kesänä voittanut Puola (255 pistettä). Olympiavoittaja Venäjä on rankingkakkonen vain pisteen Puolan perässä ja olympia- sekä Maailmanliigan nelonen Bulgaria kolmas kolme pistettä Puolasta.

Suomen edelle kärkikolmikon lisäksi sijoittuvat myös Serbia (249), Italia (247), Saksa (226) ja Ranska (214).

Naisten lentopallomaajoukkue on Euroopan rankingissa sijalla 24. Joukkueen edellisten EM-kisojen loppusijoitukseksi tuli 19. joukkueen selvittyä jatkokarsintoihin. Edellisissä EM-karkeloissa sijoitus oli 23.

Naisten rankingin kärjen muodostavat Italia, Turkki, Saksa, Serbia, Puola ja Venäjä. Pohjoismaista Suomi on rankingissa paras; Ruotsi on sijalla 31, Tanska 32., Islanti 37 ja Norja 42. Viro on sijalla 36.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle