Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niklas Ajo palaa tositoimiin Simoncellin nimikkoradalla

 

Niklas Ajo palaa tositoimiin Simoncellin nimikkoradalla


Niklas Ajo palaa tositoimiin runsaan kolmen viikon tauon jälkeen, kun Moto3-luokan kauden 12:s MM-osakilpailuviikonvaihde ajetaan Marco Simoncellin mukaan nimetyllä Misanon radalla San Marinossa.
Ajo, 18, on pystynyt pitämään ajotuntumaa ahkerasti yllä, vaikka hän joutuikin jäämään Indianapolisin tapahtumien jäljiltä sivuun Tshekin GP:stä.
- Olen pyrkinyt ajamaan supermotolla parin viimeisen viikon kuluessa niin paljon kuin mahdollista Toijalan ja Hyvinkään radoilla. Se on ollut erittäin hyvää ja myös hauskaa treeniä.
Huipputasaisessa Moto3-luokassa vauhdillisesti kympin sakkia kolkutteleva ja sieltä parhaimmillaan jo paikkansa lunastanut Ajo on hakenut harjoittelussaan samalla rentoutta otteisiinsa.
- Olen niin sanotusti puristanut mailaa ehkä vähän liikaa tällä kaudella. Homma on mennyt ajoittain yliyrittämisen puolelle ja sitä kautta on kertynyt turhia paineita. Tietynlaisen rentouden löytyminen ei tietenkään tarkoita silti työnteosta ja sen tasosta tinkimistä, tähdentää Ajo.
Toista MM-kauttaan ajavalla Ajolla ei ole vielä paljoakaan kokemusta ja kilometrejä alla Misanon radalta. Kokemuksen hankkiminen, kilometrien kerryttäminen ja säätöjen haku käynnistyy perjantaiaamuna, kun Ajo nousee mustanpuhuvan KTM-pyöränsä selkään San Marinon GP:n ensimmäisten vapaiden harjoitusten merkeissä.
Riminin kupeessa sijaitseva reilun 4,2 kilometrin mittainen Misano World Circuit Marco Simoncelli-rata jakaa kuljettajien mielipiteet.
- Kovia jarrutus- ja kiihdytyspaikkoja sisältävä rata on sen loppuosaa lukuun ottamatta aika hidas, Ajo luonnehtii tulevaa työmaataan.
Misanon yllä leijuu perjantain osalta sateen uhka, mutta lauantaina ja sunnuntaina auringon pitäisi porottaa näillä näkymin lähes kirkkaalta taivaalta kuivan kelin kilpailun merkiksi. Misanon pisin suora jää 565 metrin mittaiseksi, joten varsinkin alkuosaltaan syherön radan yhteensä 16 kurviin pyörältä kaivataan erityistä täsmällisyyttä.
- Misano edellyttää tiukoissa jarrutuksista tasapainoista pyörää ja hyvää kääntyvyyttä, painottaa Ajo.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleNiklas Ajo

Tiedot