Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ajo Motorsportin saksalaisässä tukevassa MM-johdossa Misanoon

 

Ajo Motorsportin saksalaisässä tukevassa MM-johdossa Misanoon


Moto3-luokan kauden 12:s MM-osakilpailu ajetaan Marco Simoncellin nimeä kantavalla ja kunnioittavalla Misanon radalla San Marinossa.
Aki Ajon johtama suomalaistalli Ajo Motorsport lähtee kauden kuuteen viimeiseen osakilpailuun hyvistä asetelmista, sillä Sandro Cortese johtaa sarjaa tukevasti 32 pisteellä.
Huipputasaista työtä järkevällä ajolla ja kauttaaltaan kypsällä tasolla tehnyt Cortese valmistautuu Misanoon samalla ja hyväksi osoittautuneella taktiikalla kuin tähänkin mennessä. Haussa on mahdollisimman iso pistepotti ja tietenkin voitto, jos se vain on mahdollista.
- Hyville pisteille, mutta tietenkin tässä tilanteessa turhia riskejä vältellen, Ajo evästää saksalaisässäänsä.

Kylmäpäinen Cortese pitää keskittymisen koossa

Cortesen kokemus ja kylmäpäisyys nousevat nyt arvoon arvaamattomaan.
- Tilanne on MM-sarjassa on hyvä, mutta siihen ei voi eikä saa tuudittautua. Kautta on yhä paljon jäljellä, joten mennään edelleen kisa kerrallaan ja pidetään keskittyminen koko ajan hyvällä tasolla. Tietenkin kokonaisuus on pidettävä mielessä, mutta juuri nyt kaikki tähtää ehjään suoritukseen San Marinon GP:ssä, korostaa Red Bull KTM Ajo Factory Racing-tiimin väreissä viilettävä Cortese.
Virtaa täynnä olevalla Cortesella eikä kenellekään muullakaan Moto3-luokan kuljettajalla ole vielä aiemmilta vuosilta voittoa plakkarissaan Misanosta. Cortese ajoi viime vuonna San Marinon osakilpailussa neljänneksi kilpailussa ja aika-ajossa silloisessa 125-kuutioisten luokassa.
- Pidän radasta ja olen innoissani päästessäni ajamaan jälleen täällä. Lähtökohta on tietenkin tuon viime vuoden sijoituksen nostaminen ja MM-johdon kasvattaminen edelleen. Taistelu tämän luokan kärjessä on kuitenkin tunnetusti siksi tiukkaa ja kovaa, että edessä on taatusti jälleen kerran vaikea ja vaativa viikonvaihde tältä osin. Ei muuta kuin lähdetään tekemään työtä taas mahdollisimman hyvin perjantain ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Olen luottavainen, linjaa Cortese.
Cortesen tasosta ja tasaisuudesta kertovat tähän mennessä poimitut kaksi voittoa, kolme kakkos- ja viisi kolmossijaa. Lisäksi hän on ajanut viisi kertaa paalupaikalle.
Cortesen tiimikavereista britti Danny Kent on sarjassa kahdeksantena ja australialainen Arthur Sissis sijalla 17. Viimeksi ajettu Tshekin GP ja siellä tehdyt nousut osoittivat jälleen kerran, että tällä kaksikolla riittää huipputasaisessa luokassa potentiaalia vaikka mihin.

Khairuddin valmiina kärkikamppailuihin

Yhden kuljettajan AirAsia-SIC-Ajo-tiimin muodostava malesialainen Zulfahmi Khairuddin on pisteissä puolestaan seitsemäntenä.
Khairuddin on kohonnut kuluvalla kaudella lopullisesti kärkikaartiin ja on oikeastaan enää vain ajan kysymys, milloin yksi suurista unelmista, eli uran ensimmäinen podiumsijoitus toteutuu.
- Kaikki edellytykset siihen ovat olemassa, vakuuttaa KTM:n tehdaspyörällä kilpaileva Khairuddin.
Khairuddinin edellinen kisaviikonvaihde Brnon radalla Tshekissä kulki todella mallikkaasti, mutta myös kaksijakoisesti. Kilpailu päättyi harmittavaan keskeytykseen vaativissa olosuhteissa.
- Eturivin lähtöpaikka ja kamppailu kärjessä sekä sen välittömässä tuntumassa vahvistivat taas sen, että vauhtini riittää. Myös kokemukseni on noussut kärkiryhmän edellyttämällä tasolle. Tiedän tämän kauden perusteella, miten siellä kuuluu ajaa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle