Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi päätti lentiskarsinnan voitokkaasti

 

Suomi päätti lentiskarsinnan voitokkaasti


EM-kisapaikan jo lauantaina varmistanut Suomen miesten lentopallomaajoukkue päätti karsintaurakan sunnuntaina tyylikkästi. Jatkokarsintapaikasta haaveillut Montenegro kaatui 3-2 (25-18, 21-25, 25-21, 27-29, 15-9).

Lohkon kakkospaikka ja sitä kautta ensi toukokuun jatkokarsintamahdollisuus avautui lopulta Kreikalle yhden pisteen erolla Montenegroon nähden. 3-2- voittokaan ei olisi Montenegroa jatkokarsintaan nostanut.

Romania jäi lohkossa neljänneksi.

Sunnuntain pelillä ei Suomelle ollut merkitystä ja se ei voinut olla vaikuttamatta esitykseen.

29. miesten EM-kisat pelataan Tanskassa ja Puolassa yhteensä kuudella eri paikkakunnalla 20.-29. syyskuuta 2013. Tanskassa pelipaikat ovat Odense, Herning, Århus ja Köppenhamina. Puolassa pelataan Gdanskissa ja Gdyniassa.
Paikan 16 joukkueen EM-kisoihin ovat ehtineet varmistaa isäntämaat Tanska ja Puola, viime EM-kisojen perusteella Serbia, Italia, Venäjä, Slovakia ja Bulgaria. Nyt päättyneiden karsintojen kautta paikan saavuttivat Suomi, Tsekki, Saksa, Ranska ja myöhäispelien jälkeen selviävät kaksi muuta maata.

Jatkokarsinnat lohkokakkosten välillä pelataan ensi toukokuussa ja sieltä tulevat kolme viimeistä joukkuetta kisoihin. Parit selvisivät myöhään sunnuntaina.

Suomi oli panoksen puuttumisesta huolimatta latautunut peliin hyvin ja aloitusseitsikkokin oli tuttu: Mikko Esko, Mikko Oivanen, Olli Kunnari, Matti Hietanen, Matti Oivanen, Konstantin Shumov sekä liberona Jesse Mäntylä.

Avauserä lähti oikeille raiteille ensimmäisen teknisen aikalisän (7-8) jälkeen. Suomi hyökkäsi laajalla rintamalla ja torjuntojakin tuli neljä.

Toisessa erässä Montenegro oli pakkovoiton edessä ja suoriutuikin tehtävästä. Joukkue hyökkäsi vahvasti, kun taas suomalaiset olivat vaikeuksissa vieraiden torjunnan kanssa. Erä Montenegrolle 21-25.

Kolmas erä oli melkoista torjuntakilpailua. Suomi keräsi ylpeytensä kasaan ja vei sen 25-21.

Neljännen erän alku oli jälleen nihkeää Suomelta. Matti Oivanen raivasi komeilla syötöillään pahimmillaan jo neljän pisteen mittaista eroa kiinni ja Suomi sai otteen. Huiman loppuerän taistelun jälkeen Montenegro vei kuitenkin erän 27-29 Suomen omattua jo yhden ottelupallonkin.

Viidennessä erässä Montenegro sortui yliyrittämiseen ja Suomi vei sen 15-9.

Suomen pistemiehet
Mikko Oivanen 19/+12
Matti Hietanen 18/+6
Olli Kunnari 21/+11
Matti Oivanen 13/+6
Konstantin Shumov 10/+1
Mikko Esko 7/+2
Jesse Mäntylä lib. vo 47 %
Olli-Pekka Ojansivu 1/0
Eemi Tervaportti 0/0
Jukka Lehtonen 0/0

Montenegron parhaat pistemiehet
Milos Culafic 24/+13
Aleksander Milivojevic 16/+7
Milan Markovic 10/+5

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle