Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Eskeliselle karvas pettymys Espanjan ratasarjan Valencian osakilpailusta

 

Mikko Eskeliselle karvas pettymys Espanjan ratasarjan Valencian osakilpailusta


19 pisteen johtoasemasta Espanjan GT-ratasarjan neljänteen kilpailuviikonloppuun startannut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 40, kohtasi kuluvan kilpailukauden karvaimman pettymyksen kun portugalilaisen Team Nova Driverin Audi R8 LMS kilpurin tekninen vika keskeytti suomalaiskuljettajan kilvanajon kun kahden tunnin ja 10 minuutin kilpailusta oli ajamatta noin kolmasosa.

Toisesta lähtöruudusta kuumaan kilpailuun startannut Espanjan GT-ratasarjan kärkitiimi kävi tiivistä kilvanajoa kilpailun voittokamppailusta kunnes välittömästi toisen varikkopysähdyksen jälkeen tapahtunut kytkinrikko keskeytti kilvanajon. Kesketyshetkellä Team Nova Driverin kuljettajakolmikko oli vankassa johtoasemassa eikä Eskelisen tuskaa helpottanut edes se, että ensimmäisen tunnin jälkeen hänelle kirjattiin kilpailuviikonlopun ensimmäisen osakilpailun kolmanneksi korkeimmat mestaruuspisteet.

Epäonnistumisen ja puolittainen pistepotti johti siihen, että Eskelisen Espanjan GT-ratasarjan johtoasema kutistui neljään pisteeseen kun ajamatta on vielä neljä osakilpailua. Suomalaiskuljettaja perää huolellisuutta loka- ja marraskuussa ajettaviin kilpailuihin.

- Tallitoverini Manuel Giao sai huonon startin ja putosimme neljänneksi. 45 minuutin ajovuoron aikana hän teki hartiavoimin töitä ja sai nostettua automme toiseksi. Toinen tallitoverini Lourenço Beirao Da Veiga saalisti omalla vuorollaan meille ensimmäisen kilpailun kolmanneksi korkeimmat pisteet ja toi kilpurin suunniteltuun tankkaukseen. Pieni sekaannus tankkaustoimenpiteissä johti keskittymisen herpaantumiseen ja liian innokas startti poltti kytkimen, kertasi Eskelinen, jonka ajovuoro olisi alkanut kolme kierrosta myöhemmin.

- Moottoriurheilussa menestyminen on monen osa-alueen summa ja pienikin virhe voi johtaa katastrofaalisiin seuraamuksiin. Keskeytys tarkoittaa sitä, että teimme loppukaudesta vaikean, jatkoi rata-autoilun kaksinkertainen Suomenmestari.

Seuraavat kaksi osakilpailua ajetaan kuukauden päästä eteläisen Espanjan Jerezin kaupungissa.

Lopputulokset Spanish GT Valencia 7/12 osakilpailu: Top-5:
1. Miguel Ramos & Joao Ramos, Porsche 997 GT3 R, 1.00'07.916
2. Xavier Cazabón & Angel Amilibia, Norma M20FC Proto, +8"219sek
3. Manuel Giao & Lourenço Beirao Da Veiga, & Mikko Eskelinen, Audi R8 LMS Ultra, +8"310sek
4. Mario Cordoni & Matteo Beretta, Ferrari 458 Italia GT3, +16"140sek
5. Miguel A. de Castro & Alan Sicart & Isaac Tutumlu, Porsche 911 GT3 RSR, +27"342sek

Lopputulokset Spanish GT Valencia 8/12 osakilpailu: Top-5:
1. Xavier Cazabón & Xavier Cazabón, Norma M20FC Proto, 2.10'00.382
2. Miguel Ramos & Joao Ramos, Porsche 997 GT3 R, +35"277sek
3. Mario Cordoni & Matteo Beretta, Ferrari 458 Italia, +38"036sek
4. Jesús Díez Villarroel & Álvaro Fontes & Gianluca Carboni, Porsche 997 GT3 R, +1'21"922sek
5. Miguel A. de Castro & Alan Sicart & Isaac Tutumlu, Porsche 911 GT3 RSR Super GT, +1'27"515sek
---
kesk. Manuel Giao & Lourenço Beirao Da Veiga & Mikko Eskelinen, Audi R8 LMS Ultra, kytkinrikko

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle