Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

MM-kultaa hamuava Hermunen ei tyydy varmistelemaan hopeaa

 

MM-kultaa hamuava Hermunen ei tyydy varmistelemaan hopeaa


Mauno Hermunen taistelee supermoton suomalaisittain historiallisesta maailmanmestaruudesta sunnuntaina Ranskan Carolessa ajettavissa kauden kolmessa viimeisessä kisaerässä.
TM-pyörällä kilpailevan Hermusen vauhti lupaa hyvää, sillä hän oli aika-ajon toiseksi nopein kuljettaja lukemin 1.34,207. Lopullinen lähtöjärjestys Pariisin tuntumassa sijaitsevan Carolen radan ensimmäiseen kisaerään määräytyy sunnuntaiaamuna ajettavan Superpole aika-ajokisan perusteella.
- Homma on täysin hallinnassa ja riittää, kunhan minulla on paikka eturivissä. Neljän kuljettajan Superpolessa tarjoutuu sitten tilaisuus napata vaikka vielä se paalupaikka tälle älyttömän nopealle radalle, totesi Hermunen, 24.
MM-pisteissä toisena oleva Hermunen taipui lauantain aika-ajossa sarjaa johtavalle ja vastaavalla pyörällä kilpailevalle ranskalaiselle Thomas Chareyrelle 0,458 sekunnilla. Kolmas oli hallitseva mestari, Apriliaa kuskaava Ranskan Adrien Chareyre neljä kymmenystä Hermusesta.
Hermunen ajoi aika-ajossa ainoastaan viisi kierrosta.
- Se oli täysin taktinen veto, eli säästelin renkaita sunnuntaille, jolloin tänne on luvattu sadetta. Sehän sopii minulle, huikkasi pohja-ajan lauantain molemmille harjoitusjaksoille viimeistellyt vantaalaiskuljettaja.

Hermunen tähtää täyteen tusinaan MM-erävoitoissa

Thomas Chareyre johtaa sarjaa 20 pisteen erolla Hermuseen. Hermunen on ajanut tähän mennessä yhdeksän ja Chareyre kuusi erävoittoa, joten muilla ei ole ollut asiaa kärkipaikalle. Hermusen pistesaldoa rassaa yksi nollaerä kauden avauksessa Italiassa.
Kolmantena oleva Adrien Chareyre on jäänyt Hermusesta 40 ja neljäntenä majaileva, Hondaa käskyttävä italialainen Ivan Lazzarini 42 pistettä. Carolessa on sunnuntaina jaossa 75 pistettä.
Hermunen korjasi edellisestä osakilpailusta talteen täydet pisteet. Lisäpotkua Caroleen toi edelleen tuore Italian sarjan mestaruus.
- Moottoriurheilussa kaikki on tunnetusti mahdollista, mutta kyllähän mestariksi yltäminen ajamalla on vaikeaa, jos Thomas (Chareyre) jatkaa kotiyleisönsä edessä samaan tahtiin, miten hän on ajanut koko kauden. Kaverilla on ollut lisäksi hyvä tsägä. Katsotaan nyt, kestääkö se loppuun asti, tuumii Hermunen.
Viime vuonna MM-sarjassa neljänneksi yltäneellä ja vuonna 2010 pronssia pokanneella Hermusella ei ole mitään menetettävää sunnuntaina.
- Periaatteessa ehkä hopea, mutta käytännössä ei sekään. Kyllähän minä lähden ehdottomasti ajamaan kolmesta erävoitosta sunnuntaina. Muita vaihtoehtoja ei ole olemassa, painottaa Hermunen.

Carole, Ranska.
Supermoton S1-luokan MM-osakilpailu 6/6. Aika-ajo:
1. Thomas Chareyre Ranska, TM 1.33,749
2. Mauno Hermunen Suomi,  TM + 0,458
3. Adrien Chareyre Ranska,  Aprilia + 0,848
4. Pavel Kejmar Tshekki, KTM + 1,178
5. Max Verderosa Italia,  Honda + 1,698
6. Ivan Lazzarini Italia, Honda + 1,699

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle