Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hermunen ajoi MM-hopeaa

 

Hermunen ajoi MM-hopeaa


Mauno Hermunen saavutti suomalaisittain historiallisen supermoton MM-hopean Carolen radalla Ranskassa ajetussa kauden päätösosakilpailussa.
- Tietenkin sitä haluaa aina voittaa, mutta kyllä minulla on todella hyvät fiilikset tästä MM-hopeastakin, joka on urani toistaiseksi paras. Se on jo tässä vaiheessa täysin selviö, että mitalia lähdetään kirkastamaan ensi vuonna, julisti Hermunen, 24.
MM-mitali oli Hermuselle uran toinen. Hermunen ylsi pronssille vuonna 2010 ja viime kaudella hän oli neljäs. Tämä kausi käynnistyi vantaalaiskuljettajan osalta harmittavasti, kun hänen suorituksensa hylättiin hieman kyseenalaisesti Italian Ottobianossa.
- Tuo kauden avannut pisteetön erä osoittautui loppupeleissä ratkaisevaksi ja samoin Palermon kisan kolmannen erän 16. sija. Ilman niitä olisin taistellut tällä tahdilla mestaruudesta. Mutta turha niitä on enää jossitella. Tilanne on kuuden osakilpailun sekä 18 erän jälkeen nyt tämä ja sellaisena se pysyy.

”Särkylääkettä, teippiä ja erävoitto oli siinä!”

Maailmanmestariksi kruunattiin Hermusen tavoin TM:n tehdaspyörällä kilpaileva Ranskan Thomas Chareyre, joka kukisti suomalaisen 15 pisteellä. Hermunen kuroi koko kauden ongelmitta ajaneen Chareyren etumatkaa umpeen viidellä pisteellä Carolessa.
Hermunen käynnisti MM-finaalipäivän vahvasti Pariisin kupeessa sijaitsevalla radalla viemällä nimiinsä Superpole aika-ajon. Hän ajoi paalupaikalta ensimmäisessä kisaerässä kolmanneksi, toisessa voittoon ja kolmannessa kakkoseksi.
Carolen kaksi muuta erävoittoa kuittasi nimiinsä hallitsevana mestarina kauteen lähtenyt ranskalainen Aprilia-kuljettaja Adrien Chareyre. Hän sijoittui sarjassa kolmanneksi 35 pistettä Hermusen takana.
- Johdin avauserää, mutta loukkasin oikeaa jalkaani yhdessä liukkaassa kohdassa. Otin jalalla vastaan ja se tökkäsi aika pahasti. En pystynyt ajamaan enää sen jälkeen kunnolla hiekkaosuuksilla. Toiseen erään otettiin sitten särkylääkettä, teipattiin jalkaa ja erävoitto oli siinä.
Hermunen oli varmistanut hopean päätöserään lähdettäessä.
- Johdin sitäkin jonkin aikaa, mutta Adrien tuli todella lujaa takaa ja päätin rauhoittaa tilanteen. Keulittelin sitten yleisön iloksi kakkosena maaliin, rennonoloinen Hermunen virnisti tuttuun tyyliinsä.

”Olin kauden nopein”

Hermunen voitti kauden 18 MM-erästä kymmenen. Carolessa kaikissa erissä kärkikolmikosta paikkansa ottanut maailmanmestari Chareyre ylsi kuuteen ykkössijaan.
- Jos mukaan lasketaan edelleen Italian mestaruussarja, niin erät menivät minulle malliin 18-8 Thomasiin nähden. Olin siinä mielessä kauden nopein kuljettaja.
Hermunen varmisti Italian mestaruuden kaksi viikkoa sitten Castelletto di Branduzzossa.
- Italian sarjassa oli mukana koko MM:n parhaimmisto. Tietenkin olisi ollut toivottavaa, että loppusijoitukseni olisivat menneet toisin näissä kahdessa sarjassa, mutta hyvä näinkin. Olen ihan tyytyväinen.
Hermusella riittää paljon panosta vielä MM-kauden jälkeenkin. Belgiassa sijaitseva Mettet kerää huomaansa 19.-21. lokakuuta jälleen lajin koko kerman, eikä palkintorahoissakaan ole valittamista.
- Sen kisan kun voittaa, niin on melkein kuin maailmanmestari, innostui Hermunen suunnittelemaan MM-hopeamitali kaulassaan jo tulevaa.

Carole, Ranska.
Supermoton S1-luokan MM-osakilpailu 6/6. Erä 1:
1. Adrien Chareyre Ranska, Aprilia 19.14,623
2. Thomas Chareyre Ranska, TM + 1,976
3. Mauno Hermunen Suomi, TM + 12,483
4. Pavel Kejmar Tshekki, KTM + 13,650
5. Max Verderosa Italia, Honda + 13,896
6. Petr Vorlicek Tshekki, TM + 18,851

Erä 2:
1. Hermunen 19.07,019
2. A. Chareyre + 2,670
3. T. Chareyre + 5,220
4. Verderosa + 8,149
5. Vorlicek + 16,363
6. Tomas Travnicek Tshekki, Honda + 18,388       

Erä 3:
1. A. Chareyre 19.04,377
2. Hermunen + 8,346
3. T. Chareyre + 13,118
4. Vorlicek + 18,428
5. Ivan Lazzarini Italia, Honda + 21,606
6. Verderosa + 23,437

Kilpailun yhteispisteet:
1. A. Chareyre 72
2. Hermunen 67
3. T. Chareyre        62
4. Vorlicek 49
5. Verderosa 49
6. Kejmar 43

MM-loppupisteet:
1. T. Chareyre 398
2. Hermunen 383
3. A. Chareyre 348
4. Lazzarini 309
5. Christian Ravaglia Italia, KTM 242
6. Matthew Winstanley Iso-Britannia, TM 203

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle