Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Salminen sisuuntuu Sixillä kävelyvauhdista huippuvauhtiin

 

Salminen sisuuntuu Sixillä kävelyvauhdista huippuvauhtiin


Suomen enduromiehistö joutui antamaan periksi yhden sijan Saksassa ajettavan Six Days MM-joukkuekilpailun toisena päivänä.
Mestaruutta kuusikolla Juha Salminen, Marko Tarkkala, Jari Mattila, Eero Remes, Antti Hellsten, Roni Nikander puolustava Suomi lähtee kolmanteen kisapäivään neljänneltä sijalta, joskin jo 18 minuuttia ja 31 sekuntia kärjessä vastustamattomasti jyräävän Ranskan takana.
Suomen joukkueen epäonnen soturi oli Salminen, joka kärsi pyöränsä tekniikkamurheista tiistain kolmella ensimmäisellä maastokokeella.
Maanantaina koko joukon viidenneksi parasta vauhtia pitäneen Salmisen ongelmat maksoivat hänelle lähes kuusi minuuttia.
- Ohjelmaa riitti siksi paljon, että ei tosiaankaan päässyt käymään aika pitkäksi!
Salminen vertasi aamun etenemistään kävelyvauhtiin.
- Pyörässä ilmeni käyntihäiriöitä jo maanantaina ja ne jatkuivat edelleen tänään. Etsimme vikaa ja vaihdoimme aamun mittaan ensimmäisestä huollosta lähtien lukusia osia, mutta mikään ei tuntunut auttavan. Päinvastoin, pyörä meni ajoittain vain huonommaksi.

”Tuppi nurin keskiviikkona!”

Hetken jo pahinta pelännyt Salminen sai huokaista helpotuksesta vasta päivän puolivälissä.
- Päätimme vaihtaa vielä ruiskurungon ja se osoittautui vihdoin oikeaksi ratkaisuksi ongelmaan. Sen jälkeen alkoi taas pelittää. Viimeiset kolme pätkää tulivat ihan hyvin, kun pyörä toimi taas normaalisti. Sijoitus putosi melkoisesti, mutta pääasia tietenkin on, että olen yhä kisassa mukana ja homma jatkuu.
Suomen nopeimpana kuljettajana jatkaa Eero Remes, joka on yleiskilpailussa kuudentena ranskalaisesta kärkimiehestä Pierre Renetista 1.44 minuuttia jääneenä. Sijalle 37 pudonneen Salmisen ero kärkeen on 6.30 minuuttia. Hellsten on 21:s, Tarkkala 33:s, Nikander 39:s ja Mattila 52:s.
- Keskiviikon taktiikkaa ei tarvitse suuremmin miettiä. Ei muuta kuin tuppi nurin ja yritetään poimia lähtöpaikasta huolimatta kiinni ja ohittaa niin monta kuljettajaa kuin mahdollista, lupasi revanssia uhkunut Salminen.
Viime vuonna Suomessa järjestetyltä ISDE:ltä poissaolollaan loistanut Ranska lähti selkeänä suosikkina järjestyksessään jo 87. joukkuekisaan. Lajin mahtimaaksi noussut Ranska on pitänyt pintansa pontevasti, sillä se johtaa Sixiä jo 12 minuutin erolla toisena tulevaan Australiaan.
Kolmantena ja reilut puolitoista minuuttia Suomen edellä oleva Italia on hyytynyt Ranskasta 16.58,73. Renetin ohella Ranskan nimivahvassa nipussa ajavat Antoine Meo, Rodrig Thain, Johnny Aubert, Christophe Nambotin ja Sebastien Guillaume. Ranskalaisilla on henkilökohtaisessa kisassa neloisjohto Renetin, Meon, Nambotinin ja Aubertin ansiosta.

Juniorit ja naiset kuudennella sijalla

Asemiaan kahdella pykälällä nostanut Suomen juniorijoukkue Lauri Pohjonen, Aleksi Jukola, Kimmo Hurri, Mika Tamminen on kahden ajopäivän jäljiltä kuudentena.
Iso-Britannia karautti niukasti Ranskan ohi ykköseksi. Briteillä on 14 minuutin etu suomalaisiin nähden. Suomen kvartetin parhaasta vauhdista on vastannut yleiskilpailussa hienosti sijalla 31 kiirehtivä Pohjonen.
Naisten joukkueen kolmikko Marita Nyqvist, Sanna Kärkkäinen, Hanna Mertsalmi löytyy puolestaan kuudennelta sijalta. Matkaa kärkeen, eli täysin ylivoimaiseen Ranskaan on reilut 37 minuuttia. Nyqvist on henkilökohtaisessa kisassa neljäs.
Sachsenringia keskuspaikkanaan pitävä Sixi siirtyy kahden ajopäivän jälkeen uudelle reitille, joka vie kuljettajat keskiviikoksi ja torstaiksi itäisen Saksan perinteisiin enduromaastoihin Zschopaun suunnalle.
- Luvassa on kuljettajan kannalta mielenkiintoista ja varmasti samalla myös haastavampaa maastoa kuin kahtena ensimmäisenä ajopäivänä, ennakoi Salminen.

Sachsenring, Saksa.
Enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailu. Tilanne 2/6 ajopäivän jälkeen:
1) Ranska 11.10.46,60, 2) Australia + 12.00,08 jäljessä, 3) Italia + 16.58,73, 4) Suomi (Juha Salminen, Marko Tarkkala, Jari Mattila, Eero Remes, Antti Hellsten, Roni Nikander) + 18.31,00, 5) Espanja + 18.51,17, 6) USA + 19.25,59.

Juniorit:
1) Iso-Britannia 6.59.44,45, 2) Ranska + 38,95, 3) USA + 6.38,96, 4) Australia + 7.51,66, 5) Portugali + 11.27,48, 6) Suomi (Lauri Pohjonen, Aleksi Jukola, Kimmo Hurri, Mika Tamminen) + 14.04,41.

Naiset:
1) Ranska 5.29.22,73, 2) Australia + 13.54,89, 3) Saksa + 22.13,10, 4) Ruotsi + 22.48,30, 5) USA 31.06,07, 6) Suomi (Marita Nyqvist, Sanna Kärkkäinen, Hanna Mertsalmi) + 37.16,61.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle