Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Contador teki historiaa ­ Veikkanen mukavassa vauhdissa

 

Contador teki historiaa ­ Veikkanen mukavassa vauhdissa


Ammattilaispyöräilyn loppukauden kilpailut sunnuntaina ajetun maailmanmestaruuskilpailujen maantiekilpailun jälkeen käynnistyivät Italian vanhimmalla klassikolla Milano ­ Torinolla. 193,5 kilometrin kilpailu on loppukierrosten jyrkkää mäkeä lukuun ottamatta tasamaata.

Kilpailun voittoon polki espanjalainen Alberto Contador, jolle koko hänen joukkueensa tanskalainen Saxo Bank teki kovasti töitä. Contador kiitti ottamalla 10 vuoden ammattilaisuransa ensimmäisen yhden päivän kilpailun voiton. Contador jätti toiseksi tullutta italialaista Diego Ulissia 15 sekuntia. Myös Ulissi oli erittäin kiinnostunut voitosta, sillä hänen joukkueensa Lampre ­ ISD:n menestys ei ole ollut kovin mairitteleva.

Kilpailussa oli mukana myös Jussi Veikkanen, joka on pitänyt harjoittelutauko Kanadassa syyskuun alkupuolella käytyjen kilpailujen jälkeen. Veikkanen selvisi kilpailutauostaan huolimatta kilpailusta hyvin. Hän oli 52:s jäätyään voittajalle minuutin ja 20 sekuntia.

- Olihan tämä vähän nihkeää kisatauon jäljiltä. Mutta niin se oli meidän muillakin ajajilla. Tämä teki kuitenkin hyvää lauantaina ajettavaa Lombardian kisaa ajatellen, kertoi Jussi Veikkanen.

WorldTour ­sarjaan kuuluva  Giro di Lombardia ajetaan lauantaina. Veikkasen kausi jatkuu vielä lokakuussa Kiinassa, jossa ajetaan viiden etapin Tour of Beijing.

Tulokset

Milano ­ Torino  193,5 km (1.HC)

1 Alberto Contador (Espanja) Team Saxo Bank - Tinkoff Bank 4.32.12
2 Diego Ulissi (Italia) Lampre - ISD + 0.15
3 Fredrik Kessiakoff (Ruotsi) Pro Team Astana + 0.24
4 Joaquin Rodriguez (Espanja) Katusha Team + 0.36
5 Carlos Alberto Betancur Gomez (Kolumbia) Acqua & Sapone s.a.
6 Fabio Taborre (Italia) Acqua & Sapone + 0.43

52 Jussi Veikkanen (Suomi) FDJ-Big Mat + 1.20

TWD-Länkenin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle