Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Eskelisellä pakkovoiton paikka Espanjan ratasarjan Jerezin osakilpailusta

 

Mikko Eskelisellä pakkovoiton paikka Espanjan ratasarjan Jerezin osakilpailusta


Rata-autoilun kaksinkertaisella Suomenmestarilla, jyväskyläläisellä Mikko Eskelisellä, 40, riittää panosta nyt tulevana viikonloppuna Espanjan Jerezissä ajettavassa Spanish GT mestaruussarjan toiseksi viimeisessä osakilpailussa. Vaikka kolme viikkoa sitten Valenciassa ajetussa edellisessä osakilpailussa tallitoverin ajovuorolla sattuneen kytkinrikon takia epäonnistunut suomalaiskuljettaja on edelleen sarjajohdossa, kelpaa neljän pisteen karkumatkalla olevalle kansainvälisen autourheilun ammattilaiselle vain ja ainoastaan palkintokorokesijoitus.

Helpolla ei portugalilaisen Team Nova Driverin Audi R8 LMS Ultra GT3 autolla ajava Eskelinen ja tallitoveri Cecar Campanico tule tavoitteeseensa pääsemään, sillä huipputasaisen sarjatilanteen myötä kymmenen kärkikuljettajaa on vain 19 pisteen sisällä ja jokaisella kuljettajalla riittää nälkää tiputtaa suomalainen kärkikahinoista. Näin toinen epäonnistuminen tarkottaisi suuria vaikeuksia marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna Barcelonassa ajettavaan kauden viimeiseen osakilpailuviikonloppuun.

Eskelinen, ja koko Team Nova Driver tiimi tietää mitä on panoksena ja sen myötä virheisiin ei kahden tunnin ja 10 minuutin kilpailussa ole varaa.

- Edellinen pettymykseen päättynyt osakilpailu on unohdettu ja virheistä opittu. Menestystä lähdetään Jerezistä hakemaan ja vaikka palkintokorokesijaan olen tyytyväinen niin voittoa ehdottomasti lähdetään hakemaan jo pelkästään sen takia, että Aurinkorannikolla asuvia suomalaisia autourheilun ystäviä on tulossa bussilastillinen kannustamaan suomipoikaa, kertoo Eskelinen tavoitteistaan.

- Tiukasta sarjatilanteesta huolimatta lähtökohdat hyvälle kilpailuviikonlopulle ovat erinomaiset, joten luottavaisin mielin kohti pitkän kilpailukauden huipennusta kohden mennään. Tiedän, että virheettömillä ajosuorituksilla ja teknisesti murheettomalla kilpailulla ollaan korkealla kilpailun lopputuloksissa, hyvällä fiiliksellä ja korkealla itseluottamuksella tavoitteisiinsa tähtäävä Eskelinen jatkaa.

Tulevana lauantaina ajetaan vapaat harjoitukset sekä aika-ajot. Sunnuntain kilpailu käynnistyy klo 12.30 Suomen aikaa ja maalilippu liehuu noin klo 14.45.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle