Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

LP Viesti kovan haasteen edessä CEV-cupin avauspelissä keskiviikkona

 

LP Viesti kovan haasteen edessä CEV-cupin avauspelissä keskiviikkona


LP Viesti Salosta saa keskiviikkona Eurocupin avauksessaan vastaansa kivikovan joukkueen. Beziers VB eteläisestä Ranskasta toi maanantain illansuussa Saloon joukkueen, jossa on mukana kuusi eri maiden maajoukkuepelaajaa. Usea heistä on lisäksi maajoukkueen kapteeni, joka osaltaan kertoo pelaajien tasosta. Pelaajat edustavat kotimaassaan Ranskan lisäksi Espanjaa ja Sloveniaa.

- Beziers on yksi kovimmista seurajoukkueista, joka Salossa on vieraillut. Ehkä Azerrail Baku pari vuotta sitten oli kovempikin, mutta ranskalaisjoukkue tulee hyvin lähelle, arvioi pitkään Viestiä valmentanut, seuran urheilutoimenjohtajana nykyään toimiva Tomi Lemminkäinen.

Maanantain lehdistötilaisuudessa ranskalaisjoukkueen valmentaja Cyril Ong totesi tietävänsä aika vähän salolaisjoukkueesta.
- Tiedän joukkueen alkukauden tulokset sekä LP Viestin osallistumisen Saksassa pelattuun turnaukseen, mutta videomateriaalia emme ole nähneet, sanoi Ong.

Koko joukkue on ranskalaisvalmentajalle muuten vieras, tuttuja nimiä aiemmilta vuosilta ei hänelle pelaajalistalla ole.
- Tästä huolimatta olemme tulleet voittamaan, vaikka tämä onkin minulle ensimmäinen eurocupin peli. Voitto on aina tärkeä ja sitä lähdemme tavoittelemaan keskiviikkona.

Ong on nyt toista vuotta Beziersin valmentajana, kausi on hänelle kolmas Ranskan ylimmällä sarjatasolla. Viime kaudella hän johdatti joukkueensa pronssille ja siitä aukesi tie CEV-cupiin.
Ong ei suostu ottamaan suosikin viittaa omalle joukkueelleen.
- En tunne Salon joukkuetta niin hyvin, enkä osaa verrata Suomen liigan tasoa Ranskan liigaan, huomauttaa 40-vuotias Beziers-valmentaja.

Joukkueen kapteeni, keskipelaaja Pauline Soullard sanoo, että joukkue pyrkii menemään CEV-cupissa mahdollisimman pitkälle.
- Tälle joukkueelle tämä on ensimmäinen eurocup-peli ja siksi odotamme tätä kovin, sanoo Soullard.

Beziers VB on ollut muutama vuosi sitten mukana sekä CEV-cupissa että pykälää alempana Challenge-cupissa, mutta joukkue on niistä ajoista muuttunut.

Beziersin alkukausi Ranskassa on ollut hyvä, kaksi voittoa ja yksi tappio.
- Emmekä ole huolissamme tuosta kolmannen pelin tappiosta, vastassa oli kova joukkue, joka nyt on sarjakakkosena, huomatti valmentaja Ong.

LP Viestin kapteeni Kaisa Jokinen odottaa innoissaan keskiviikon ottelua ja toivoo niin olevan koko joukkueen keskuudessa.
- On aina mukava pelata näitä kansainvälisiä otteluita. Suomen Mestaruusliigassa pelataan tuttuja joukkeita vastaan eikä pelaajistossakaan tapahdu suuria muutoksia, nyt on ihan uusi porukka vastassa. Tämä on meille myös aikamoinen haaste, koska vastustaja on kova, mutta pyrimme pelaamaan korkealla tasolla ja tavoittelemme voittoa, vahvistaa Kaisa Jokinen, joka itsekin pelasi muutama vuosi sitten pari kautta Ranskassa.

Myös LP Viestin päävalmentaja Kari Raatikainen odottaa innolla ensimmäistä eurocup-ottelua.
- Olen nähnyt vähän videomateriaalia vastustajasta ja tiedän sen olevan kova. Toivon oman joukkueen olevan hyvässä kunnossa ja haastavan Beziersin, toteaa Kari Raatikainen.

Keskiviikon ottelun tulosta kumpikin pitää tärkeänä.
- Vierasvoitto Salossa olisi oikein hyvä saavutus, painottaa joukkueen kapteeni Soullard.
- Keskiviikon pelin voitto olisi tärkeä, koska se auttaisi menemään eteenpäin, toteaa Kari Raatikainen.

Kaisa Jokinen toivoo runsasta joukkoa kannustavaa yleisöä.
- On aina mukavampi pelata ison yleisön edessä ja toivottavasti salissa on ääntä keskiviikkona, toivoo Jokinen.

LP Viesti pelaa Eurocupin ottelunsa nimellä LP Salo.

LP Salo - Beziers VB keskiviikkona 24.10.2012 Salohallissa klo 18.30.

LP Viestin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle