Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

LP Viestille upea kotivoitto ranskalaisista

 

LP Viestille upea kotivoitto ranskalaisista


Naisten lentopallon hallitseva Suomen mestari LP Viesti, Eurokentillä LP Salo, otti yhden seurahistorian komeimmista Eurovoitoista keskiviikkona Challeng cupissa. Ranskalainen Beziers VB kaatui Salohallissa 3-2 (25-21, 22-25, 18-25, 25-23, 15-10).

LP Salon päävalmentaja ei hyppinyt kattoon voiton jälkeen mutta oli tietysti erittäin tyytyväinen tulokseen.

- Aloitussyöttö oli ennakkoon meidän aseemme kovaa joukkuetta vastaan ja se toimi hyvin. Virheitä toki tuli, mutta ne on tällaisessa tilanteessa hyväksyttävä, totesi Kari Raatikainen.

- Tappiollisessa kolmannessakin erässä oli hyvin mukana, mutta kun tuli kahdeksassa helpossa pallos kuusi virhettä, on vaikea voittaa erää, muistutti Raatikainen.

- Meilläkin oli keskittymisessä ongelmia, esimerkiksi kaksi vastapalloa putosi omalle puolelle, torjui Raatikainen omiaan.

Noora Kosonen oli kovan työtaakan alla, mutta selvisi illasta hienosti.

- Nooralta mallikelpoinen suoritus, kuittasi valmentaja tyytyväisenä.

Vastajajoukkueen ilmeistä ja eleistä pelin jälkeen kuulsi suuri pettymys.

- Vastustaja oli hyvä ja pelasi erinomaista puolustuspeliä, sen takia heidän pelin tasonsa pysyi koko ajan korkealla, kehui Beziersin kapteeni, Ranskan maajoukkueen pelaaja Pauline Soullard.

- Salon joukkue on vielä hyvin nuori ja ehkä palo heidän pelissään tuli juuri siitä, arvioi Soullard.

- Halusimme voittaa ja se olikin tosi lähellä, mutta emme onnistuneet, harmitteli 182-senttinen ranskalais-keskipelaaja.

LP Salon kapteeni Kaisa Jokinen oli luonnollisesti yhtä hymyä.

- Hienoa oli pelata ja kaiken kruunasi komea viides erä. Pelimme taso oli korkealla koko ajan, puolustus ja hyökkäys toimivat parhaiten ja lisäksi koko joukkue antoi kaikkensa voiton eteen.

Kaisa Jokinen pelasi tutulla keskipaikallaan ja viihtyi siinä jälleen mainiosti.

- Ihan mukavaa siinä taas oli vaikka hiukan passarin kanssa ajoitus on vielä hakusessa, totesi Kaisa, joka Mestaruusliigassa on muutamassa ottelussa pelannut hakkurin paikkaa.

Vieraiden valmentaja Cyril Ong oli kuin maansa myynyt.

- Vaikea ilta. Vastustajan syöttö vei meidän vastaanotosta parhaan terän ja pallot pomppivat milloin minnekin. Oman pelin taso putosi normaalista ja vastustajalla oli yllättävän kova torjunta, kehui Ong.

- Oman hyökkäystason laskun lisäksi putosi oman syötön vaikeus ja myös keskittymisessä oli ongelmia, harmitteli Ong selvästi pettyneenä.

LP Salon parhaana palkittiin Lena Kozyriatska, Beziersin parhaaksi valintaraati valitsi espanjalaisen maajoukkuepassarin Patricia Aranda Munozin.

Neljännessä erässä LP Viesti johti jo  8-1 ja vielä 16-8, mutta ranskalaiset nousivat kertaalleen johtoon loppuerässä. Lopussa kuitenkin Dubravka Stojanovicin syöttöputki loi pohjan kotijoukkueen 25-23- erävoitolle.

Ratkaisevassa viidennessä erässä salolaiset pelasivat vahvasti ja puolia vaihdettiin 8-4- johdossa. Ranskalaiset nousivat kahden pisteen päähän (11-9) Sini Häkkisen katkaistua upealla hyökkäyksellään perään vieraiden nousun. Lena Kozyriatsa avasi kotiyleisön juhlat torjumalla ottelupallon ranskalaisten kenttään.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle