Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Yleisluistelijat maailmancupissa Kolomnassa ­ Vähä-Salo mukana

 

Yleisluistelijat maailmancupissa Kolomnassa ­ Vähä-Salo mukana


Pikaluistelun maailmancup käynnistyi viime viikonvaihteessa Hollannissa ja nyt se jatkuu Venäjän Kolomnassa. Venäjällä, ja kuten myös seuraavana viikonvaihteena Kazakstanin Astanassakin, maailmancupissa ovat vain yleisluistelijat. Sprintteriluistelijat jatkavat maailmancupiaan joulukuussa itsenäisyyspäivän jälkeen Japanin Naganossa.

Kolomnan maailmancupiin osallistuu Suomesta Joel Vähä-Salo. 24-vuotias Vähä-Salo on lupaava yleisluistelija, mutta erityisesti yleisluistelijoille tärkeän sisähallin puute on hieman tuonut haasteita harjoitteluun. Helsingissä opiskeleva ja harjoitteleva Pälkäneen kasvatti Vähä-Salo ei ole vielä päässyt lämpimän syksyn vuoksi Oulunkylässä ulkojäällekään. Jääaika on pitänyt hakea muiden suomalaisluistelijoiden tavoin ulkomailta. 1500 metriä päämatkanaan pitävä Vähä-Salo on päässyt harjoittelemaan norjalaisten kanssa.

Kolomnassa 1500 metriä luisteleva Joel Vähä-Salo teki jo viime kaudella maailmancup ­debyyttinsä. Se tapahtui Heerenveenissä maaliskuussa ja silloin hän oli 1500 metrillä B-ryhmän 14:s. MC ­pisteet eivät olleet kaukana.

- Joelin alkukauden ja päivän kunto on tietysti vähän arvoitus. Taso on myös B-ryhmässä kova, mutta on hänellä ilman muuta mahdollisuus ottaa ihan hyvä sijoitus. Valitettavasti meillä ei ole vielä A-ryhmään yleisluistelijoita, mutta meillä on Joel hyvässä kehitysvaiheessa kuten myös Tommi Pulli. Joten näkymät ovat ihan hyvät, kertoi laji- ja valmennuspäällikkö Pasi Koskela.

Kilpailujen pitopaikka Kolomna sijaitsee reilun 100 kilometriä Moskovasta kaakkoon. Sinne rakennettiin vuonna 2006 hyvätasoinen sisähalli ja siellä on järjestetty jo useita maailmancup ­kilpailuja.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle