Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Arttu Kiramolle kauden ensimmäinen finaalipaikka kumparelaskun maailmancupissa

 

Arttu Kiramolle kauden ensimmäinen finaalipaikka kumparelaskun maailmancupissa


Freestylehiihdon kumparelaskun maailmancupin toinen osakilpailu laskettiin lauantaina Kreischbergissä. Rukan avauskilpailun tapaan Itävallassa kamppailtiin parikumpareissa.

Alkukilpailussa parasta suomalaisosaamista esitti Jyväskylän Freestyleseuran Arttu Kiramo. Kiramo laski pisteet 23.52, joka oikeutti 12. sijaan. Muut suomalaiset eivät onnistuneet nousemaan finaaleihin. Jussi Penttalan sijoitus alkukilpailussa oli 24., Jimi Salosen 31. ja Veli-Valtteri Vanhalan 39. Karsintojen voiton vei Kanadan Mikael Kingsbury 26.43 pisteellä.

– Aamulla oli rento fiilis ja päätin heti treeneissä, että tänään painetaan karsinnoissa täysillä hiileen. Muuta ei ollut mielessä kuin laskea rinne täysillä alas ja tänään tuli onnistuminen alkukilpailussa, Arttu Kiramo kertasi karsintojen laskua.

Ensimmäisellä finaalikierroksella Kiramoa vastaan asettui Yhdysvaltojen Bradley Wilson. Kiramo otti hyvän startin, mutta ylähyppyriä ennen tullut pieni laskuvirhe ja keskipätkän laskuvauhti eivät riittäneet jatkopaikkaan. Wilson vei tuomaripisteet 19-16 ja jatkoi kilpailua neljännesvälieriiin. Kilpailun lopputuloksissa Kiramo oli 13.

– Harmittava tippuminen ensimmäisellä kierroksella. Ihan tyytyväinen olen finaalilaskuun ja sain tehtyä sen hyvällä vauhdilla. Keskipätkällä en nähnyt vastustajaa ja siinä tuli pieni herpaantuminen, sukset yhdessä kummussa poikittain ja vastustaja pääsi ohitse, Kiramo totesi.

– Ei ole ollut kovin montaa tällaista päivää, jolloin olisi saumaa laskea tuloksissa korkealle. Ottaa pannuun, kun laskut jäi finaaleissa yhteen kierrokseen. Tänä vuonna jokainen finaalipaikka on hyvä kisa ja viime kauteen verrattuna ainakin laskuvauhti on parantunut huomattavasti, joka pitää katsoa hyväksi puoleksi, Kiramo jatkoi.

Kumparemaajoukkueen päävalmentaja Sami Mustonen oli kohtalaisen tyytyväinen Kiramon laskemiseen.

– Pari turhaa käännöstä poikittain, mutta kokonaisuutena Artulta positiivinen esitys. Tänään osoitti, että pystyy taistelemaan kärkilaskijoita vastaan. Olisi pitänyt vaan hieman puristaa lisää, mutta finaalissa on aina vaikea tilanne, kun vastustaja on selän takana, Mustonen kommentoi.

Kilpailun voittoon laski USA:n Bryon Wilson, joka peittosi finaalissa Kanadan Alex Bilodeaun. Kolmanneksi sijoittui karsintojen voittaja Mikael Kingsbury, joka voitti pikkufinaalissa maanmiehensä Philippe Marquisin.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleArttu Kiramo

Tiedot