Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sarasoja-Lilja yhdestoista vapaan sprintissä

 

Sarasoja-Lilja yhdestoista vapaan sprintissä


Riikka Sarasoja-Lilja parhaana suomalaisena sprintin yhdestoista. Sarasoja-Liljan lisäksi aika-ajoista tiensä jatkoon selvittivät, Riitta-Liisa Roponen ja Anne Kyllönen.

- Kokonaisuutena ei ollut niin hyvä päivä kuin odotin. Urheilijat ovat hyvässä kunnossa, odotin heiltä enemmän ja niin he odottivat itsekin. Kuiva lumi, vapaa hiihtotapa, sprintti ja ollaan korkealla, se on ongelmallista meille, päävalmentaja Magnar Dalen summaa.
Riikka Sarasoja-Lilja vastasi Val Müstairissa hiihdetyn vapaan sprinttikisan parhaasta suomalaissuorituksesta selviytymällä välieriin ja kisan yhdenneksitoista.
- Vähän kaksijakoiset fiilikset. Kyllä minä vapaan sprintissä haluaisin finaalissa aina hiihtää. Toisaalta lopputuloksissa on kovaa valuuttaa, jos ei tule notkahduksia ja pystyn näin tasaisesti hiihtämään, Sarasoja-Lilja kertoo.

Sprinttikisan lopputuloksissa 26:nneksi sijoittunut Anne Kyllönen on tyytyväinen, kun sprinttikisa on ohi.
- Tämä oli minulle koko tourin haastavin kisa ja olen helpottunut, kun se on nyt ohi ja edessä on mukavia matkoja. Aika-ajossa oli ihan kohtuullisen hyvää hiihtoa, mutta erissä oli hankaluuksia. Aika helposti tuli hapot ja nopeudenkin kanssa oli vaikeuksia, ei löytynyt sähäkkyyttä, Kyllönen kertoo.

Krista Lähteenmäki hiihti aika-ajoissa 31:nneksi, Kerttu Niskanen 32:nneksi, Laura Ahervo 33:nneksi ja Aino-Kaisa Saarinen 42:nneksi.
Paremmin normaalimatkoilla viihtyvä Lari Lehtonen oli karsintojen 45:s.
- Kohtuullisen onnistunut sprinttihiihto minulta, se on aina ollut minun heikkous. Jos olisin päässyt jatkoon, niin se olisi ollut ensimmäinen kerta, kun pääsen sprintissä kolmenkymmenen parhaan sakkiin maailmancupissa. Nyt lähdemme Italiaan ja siellä on neljän kisan putki. Matkat ovat minulle parempia, joten odotan sieltä myös parempia sijoituksia, Lehtonen kertoo.
Seuraavaksi urheilijat matkustavat Italiaan, jossa torstaina hiihdetään vapaan hiihtotavan takaa-ajo. Naisilla matkana on 15 ja miehillä 35 kilometriä.
 
Kaikki kuusi aiempaa Tour de Skitä on selvittänyt neljä naishiihtäjää :Riitta-Liisa Roponen ja Aino-Kaisa Saarinen sekä Justyna Kowalczyk sekä Valentina Shevcenko.
- Pitää koputtaa puuta. Jokaisen tourin olen päässyt maaliin ja vielä kohtuullisen hyvällä sijoituksella. Kyllä se tiettyä tasoa urheilijalta vaatii, että näin kovan kiertueen pääsee loppuun, Roponen kertoo.
Alun perin kiertueelle lähtöä empinyt Saarinen aikoo jatkaa tourilla, mutta torstain 15 kilometrin vapaan kisan hän aikoo lähinnä hiihdellä.
- Tiedän olevani niitä harvoja, jotka ovat hiihtäneet kaikki aiemmat Tour de Skit, mutta en minä tilastojen takia täällä hiihdä. Lähdin tourille, kun ajattelin, että tästä on apua mun tilanteeseen, Saarinen kertoo.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleRiikka Sarasoja

Tiedot