Tanja Poutiainen taipui neljänneksi Münchenin paripujottelussa

Alppihiihdon maailmancupin kauden ensimmäinen kahdesta kaupunkikilpailusta laskettiin uudenvuodenpäivänä Münchenissä, Saksassa. Paripujottelukilpailuun pääsivät mukaan pujottelun maailmancupin starttilistan perusteella 12 parasta laskijaa ja lisäksi neljä laskijaa kokonaiscupin tilanteen perusteella.

Suomalaislaskijoista kilpailussa mukana oli Tanja Poutiainen, joka osallistui ensimmäistä kertaa FIS:n kaupunkisoihin. Ensimmäisellä kierroksella Poutiaista vastaan asettui Itävallan Nicole Hosp, joka oli ensimmäisellä laskulla 0.02 sekuntia rovaniemeläistä nopeampi. Toisessa laskussa Poutiainen kuittasi Hospin etumatkan ja suomalainen jatkoi toiselle kierrokselle nopeamman toisen laskun perusteella.

Toisella kierroksella Poutiainen kohtasi Yhdysvaltojen Julia Mancuson. Ensimmäisessä laskussa nopeampaa vauhtia piti Poutiainen 0.17 sekunnilla. Toisessa laskussa Poutiainen oli heti lähdöstä saakka hyvässä vireessä ja laski välieriin 0.42 sekunnin erolla ennen yhdysvaltalaista.

Välierissä Poutiaista vastaan asettui Slovenian Tina Maze. Ensimmäisessä laskussa naisten välille ei eroa saatu, mutta toisella laskulla maailmancupia johtavan Mazen 0.18 sekuntia nopeampi lasku vei hänet finaaliin ja Poutiaiselle se tarkoitti paikkaa pikkufinaalissa.

Pikkufinaalissa sijoista kolme ja neljä Poutiaisen kanssa laski Itävallan Mikaela Kirchgasser, joka hävisi välierissä Slovakian Veronika Velez Zuzulovalle. Pikkufinaalin ensimmäisessä laskussa nopeampaa vauhtia piti itävaltalainen 0.34 sekuntia suomalaista nopeammalla ajalla. Toisessa laskussa Poutiainen lähti hyökkäämään, mutta vauhti ei riittänyt tavoittamaan Kirchgasserin etumatkaa ja itävaltalainen laski kolmannelle sijalle 0.41 sekunnin erolla.

– Uusi vuosi ja uudet kujeet. Mukava tapa aloittaa vuosi tällaisella tapahtumalla ja yllättävän kivasti meni vaikka ensimmäistä kertaa laskin tällaista kilpailumuotoa, Poutiainen iloitsi neljännestä sijasta.

– Hieman jäi lähdöissä tänään parannettavaa, kun en ole tottunut ajoittaman lähtöä ja sen kun saa tuleviin vastaavanlaisiin kisoihin kohdalleen niin hyvä tulee, Poutiainen jatkoi.

Ison finaalin ensimmäisessä laskussa nopeampia oli Velez Zuzulova puolen sekunnin maksimiaikaerolla. Slovenialainen jatkoi vahvoja otteita myös toisessa laskussa ja laski voittoon ennen pujottelucupia johtavaa Mazea.

– Ehdottomasti positiivinen kokemus oli tällainen kaupunkipujottelu erityisesti silloin, kun pääsee laskemaan kaikki kahdeksan laskua. Jännä kokemus, kun toinen laskee vierellä ja tiedät koko ajan tilanteen. Tämä oli tärkeä kisa minulle pujottelucupin kannalta ja sen pistetili kasvoi mukavasti. Cupin kannalta kaikki on vielä sen kannalta auki, joten kaikki pisteet ovat nyt tärkeitä.

Miesten kilpailun voittoon laski Saksan Feliz Neureuther, joka kukisti finaalissa Itävallan Marcel Hirscherin. Kolmanneksi laski pikkufinaalin voittaja Alexis Pinturault Ranskasta ja neljänneksi Ruotsin Andre Myhrer.