Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kjell Carlström jatkaa ammattilaispyöräilyssä uudessa roolissa

 

Kjell Carlström jatkaa ammattilaispyöräilyssä uudessa roolissa


Ammattilaispyöräilyuransa vuosi sitten lopettanut Kjell Carlström on tehnyt paluun. Nyt kuitenkin on kysymyksessä uusi rooli, sillä hän aloitti vuoden alusta sveitsiläisen IAM Cycling ­joukkueen joukkueenjohtajana. IAM Cyclingilla on neljä joukkueenjohtajaa.

IAM Cycling on uusi Pro Continental ­tason eli toiseksi korkeimman tason ammattilaisjoukkue. Se aloitti virallisesti toimintansa vuoden vaihteessa. Joukkueessa on 23 ajajaa. Siinä ei ole supertähtiä, mutta se tullee olemaan kuitenkin Pro Continental ­joukkueiden kärkipäätä. Joukkueessa ajaa kaksi ruotsalaista, Gustav Larsson ja Thomas Lövkvist. Latviasta mukana on Aleksejs Saramontis.

- Tämä on mielenkiintoinen tapa jatkaa ammattilaispyöräilyn parissa. Varsinkin tässä tapauksessa, kun olen saanut olla mukana synnyttämässä ja rakentamassa aivan uutta joukkuetta. Tavoitteenamme on alusta asti rakentaa terve joukkue, jolla on hyvä toimintafilosofia, hyvät ajajat ja hyvä henkilöstö. Toimimme kuin korkeimman tason World Tour ­joukkue, kertoi Kjell Carlström.

- Koska olemme Pro Continental ­joukkue, niin meidän pitää ansaita paikkamme tärkeissä kilpailuissa kuten suuret ympäriajot Giro d¹Italia ja Tour de France. Giron paikka ratkeaa jo muutamien viikkojen sisällä. Jos sinne pääsemme, niin se tulee olemaan meille hyvin tärkeä kilpailu. Jo nyt olemme saaneet hyvin kutsuja ja tulemme ajamaan Tour de Qatarin ja Tour de Omanin helmikuun alussa. Itse olen näissä molemmissa mukana. Meille on sveitsiläisenä joukkueena tietysti tärkeää myös, että menestymme hyvin Sveitsin omissa kisoissa kuten Tour de Romandiessa ja Tour de Suissessa, jatkoi Carlström.

Uudessa joukkueessa työskentelee myös toinen suomalainen. Hän on hyvän uran menestyneenä maastopyöräilijänä tehnyt Carina Kirssi. Hän työskentelee joukkueen hierojana, mutta vastaa myös monesta muusta käytännön asiasta päätehtävänsä ohella.

- Jo ensimmäisessä joukkueen tapaamisessa minulle avartui, kuinka ammattimaiseen toimintaan olen päässyt mukaan. Työhön liittyy paljon matkustamista ja urheilijoista huolehtimista. Jotta urheilijoilla on edellytykset menestyä, huolehdin lihashuollon lisäksi kilpailujen ravintohuollosta, urheilijoiden pyykeistä ja monesta muusta käytännön asiasta, kertoi Carina Kirssi.

- Tämä on myös minulle mahtava tilaisuus toteuttaa omaa ammattiani. Saan olla edelleen mukana pyöräilyssä ja huippujoukkueessa sekä tehdä oman parhaani joukkueen menestymisen eteen. Uskon, että pyöräilijän urastani on paljon apua tässä työssä, jossa tilanteet ja olosuhteet muuttuvat jatkuvasti ja työ on hektistä. Odotan innolla joukkueen ensimmäistä harjoitusleiriä Mallorcalla, jatkoi Carina Kirssi.

Joukkueen virallinen esittelytilaisuus on Genevessä 14. päivä tammikuuta. Sen jälkeen alkaa välittömästi joukkueen harjoitusleiri ennen helmikuun kilpailuja.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle