Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Riikka Lehtonen vahvistaa LP Kangasalaa cupfinaalissa

 

Riikka Lehtonen vahvistaa LP Kangasalaa cupfinaalissa


Kaikkien aikojen suomalaislentopalloilija Riikka Lehtonen nähdään vuosien tauon jälkeen lauantaina suomalaisen seurajoukkueen paidassa. Lehtonen pukee Vantaalla Suomen Cupin finaaliin päällensä kasvattaseuransa LP Kangasalan paidan.

Lehtonen on viimeksi pelannut Suomessa seurajoukkueessa keväällä 1999 eli lähes 14 vuotta sitten. Tuolloin 19-vuotias lupaus oli voittamassa Euran Raikun paidassa toista Suomen mestaruuttaan.

Lehtonen, 33, aloitti harjoittelun LP Kangasalan kanssa keskiviikkona. Kaikkien aikojen lentopalloilijamme edusti seuraa mm. B- ja C-juniorina nykyisen joukkueen päävalmentajan Ismo Tahvanaisen alaisuudessa.

– Liikuttava hetki. Tämmöisiä ei osu uralle kuin kerran, mutta en ryhdy silti itkemään, Kangasalan valmentaja Ismo Tahvanainen tunnelmoi Aamulehden haastattelussa.

- Täytyy kunnioittaa Riikan päätöstä pelata Suomessa ja ennen kaikkea kasvattajaseurassaan Kangasalla. Riikka tuo meille loistavan lisävaihtoehdon kuusikkoon ja kokemusta kovista peleistä. Lisäksi uskon että meidän nuoret pelaajat saavat tästä lisäpontta omaan harjoitteluunsa ja pelaamiseensa, Tahvanainen jatkoi.

Lehtonen toteaa samassa jutussa saaneensa pienen pyörittelyn jälkeen tiistaina ahaa-elämyksen ja odottaa innolla kasvattajaseuransa paidan pukemista cupfinaaliin.

Lehtonen aloitti kauden italiaisessa Crema Volleyssa, joka ajautui talousvaikeuksiin

loppuvuodesta ja tapaninpäivän ottelu jäi Lehtosen viimeiseksi seurassa. Suomeen palattuaan Kangasalan kasvatille valinta oli luonnollinen.

Myös LP Kangasalan vastustajaksi asettuva LP Viesti yritti tavoitella Lehtosta riveihinsä lähinnä Eurocupin otteluiden takia. Valinnasta huolimatta ei LP Viestin urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen ole ollenkaan katkera Lehtosen päätöksestä.

- Sanoin Riikalle, että mielestäni hän pelaa nyt oikeassa seurassa. Toki toivoin, ettei hän sentään tulisi cupfinaalissa vastaamme.

Suomen Cupin finaalissa Lehtonen on esiintynyt kolme kertaa aiemminkin. Vuosina 1996-1998 hän oli voittamassa cupia kolmasti: kaksi kertaa Oriveden Ponnistuksen ja kerran Euran Raikun paidassa.

Viidesti Suomen parhaaksi lentopalloilijaksi valittu Lehtonen on Suomen Cupin lisäksi myös Italian ja Ranskan cupmestari. Lisäksi meritteinä on mm. Mestarien liigan voitto kahteen kertaan sekä Challenge Cupin mestaruus.

Naisten Suomen Cupin finaali pelataan lauantaina 5.1. kello 14 Vantaan Energia Areenalla. Ottelu on nähtävissä suorana URHOtv:ssä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle