Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kyllönen parhaana suomalaisena viides, Lähteenmäki yhdeksäs

 

Kyllönen parhaana suomalaisena viides, Lähteenmäki yhdeksäs


Tour de Ski on ylittänyt puolivälin etapin. Torstaina naiset hiihtivät vapaan hiihtotavan 15 ja miehet 35 kilometrin kisan. Edessä on vielä kolme kovaa kisapäivää.

Parhaana suomalaisena Tour de Skillä jatkaa Anne Kyllönen viidennellä sijalla.
- Tänään meni kyllä yli odotusten. En olisi uskonut, että vapaalla pystyisin tulemaan samaa tahtia noin kovien luistelijoiden kanssa. Aivan uskomatonta, Kyllönen iloitsi kisan jälkeen.
- Nyt menee kyllä tosin hyvin, olen todella tyytyväinen mun hiihtoon. Meni paremmin kuin uskalsin toivoakaan ja olo on aivan uskomattoman hieno, Kyllönen jatkaa.

Takaa-ajossa yhdeksänneksi hiihtänyt Krista Lähteenmäki oli niin ikään tyytyväinen suoritukseensa.
- Pikku hiljaa täältä tullaan. Nyt oli hyvä kisa ja jaksoin lyödä alusta loppuun. Hiihto tuntui hyvältä. Toisella kierroksella vähän pääsi porukka nousussa karkuun, mutta sain ne laskussa kiinni ja kun siihen tuli lisää hiihtäjiä niin tulin rauhassa letkassa. Tämä on sellainen rata, että peesistä on selvästi hyötyä ja nytkin huomasi, että laskuissa otettiin kiinni. Se on pelin henki ja pääsin itsekin hyödyntämään sitä.

Kokonaisuutena suomalaisnaiset onnistuivat hyvin. Riitta-Liisa Roponen oli 12:s ja loppumatkan yksin hiihtänyt Kerttu Niskanen 15:s.
Aino-Kaisa Saarinen päätti tiistain sprintin jälkeen keskittyä Tour de Skillä perinteisen matkoihin ja lähinnä hiihdellä vapaan hiihtotavan kisat. Saarinen sijoittui torstain 15 kilometrin takaa-ajossa 20:nneksi. Riikka Sarasoja-Lilja oli 21:s. ja Laura Ahervo 44:s torstain vapaan hiihtotavan kisan jälkeen.

Miehet hiihtivät torstaina Tour de Skin kuningasmatkan, vapaan 35 kilometrin kisan Cortinasta Toblachiin. Ainoana suomalaismiehenä kiertueella jatkava Lari Lehtonen ylitti maalilinjan Toblachissa 52:ntena.
- Kokonaistilanteen osalta tourin juna meni jo. Nyt on mahdollisuus saada onnistumisia yksittäisissä kisoissa perjantaina ja lauantaina. Ei mennyt tänään niin kuin suunnittelin. Yritin pysyä letkan mukana, mutta jäin letkasta ja sitten katkesi selkäranka. En saanut alamäkeen peesiapua ja sitten tulikin takaa letka ohi. En minä ihan yksin hiihtänyt, mutta saksalainen oli ihan yhtä väsynyt, niin meillä ei kyllä ollut toisistamme apua, Lehtonen kertoo.

Perjantaina kisa jatkuu perinteisen väliaikalähdöllä, naisilla Toblachissa matkana on 3km ja miehillä 5km.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleAnne Kyllönen

Tiedot

Krista Pärmäkoski (o.s. Lähteenmäki)

Tiedot