Suomi avasi poikien EM-karsinnat voitolla Kreikasta

Kreikka kaatui tiukkojen vaiheiden jälkeen lopulta selkeästi 3-1 Suomen avausottelussa lentopallon alle 19-vuotiaiden poikien EM-karsinnoissa Unkarin Kecskemetissä myöhään torstai-iltana. Erät olivat Suomelle 25-14, 25-16, 18-25 ja 25-19.
Suomi hallitsi selvästi kahta ensimmäistä erää  vieden ne suorastaan näytöstyyliin. Suomi torjui ja puolusti Kreikan 202 senttiä pitkän hakkuri Georgios Tzioumakasin aseettomaksi ja hyökkäsi hyvällä teholla. Kreikka joutui hakemaan molemmissa erissä apua vaihtopenkiltä, mutta Suomi ei ollut yllätettävissä. Omia suoria virheitä kahteen ensimmäiseen erään tehtiin ainoastaan viisi.
Suomi pelasi pääsääntöisesti seitsikolla: Jonne Väisänen, Lauri Jylhä, Sakari Mäkinen, Antti Ropponen, Samuli Kaislasalo, Karri Kutinlahti ja liberona Aleksi Mutka. Vaihdosta kentälle tulivat Jan Helenius ja Miro Määttänen, joka ratkaisi neljännen erän ja sitä kautta ottelun Suomelle.
Suomen joukkue onnistui kokonaisuudessaan hyvin lähes kaikkien pelaajien jäätyä plussalle. Parhaiten onnistuivat Kutinlahti 17/+13, Mäkinen 13/+4 ja Jylhä 10/+3 sekä Mutka, joka puolusti erinomaisesti koko ottelun.
Joukkueen päävalmentaja Pertti "Pläki" Honkanen oli tietenkin tyytyväinen ottelun jälkeen ja kiitteli joukkuetta onnistuneesta ottelusta.
- Turnauksen avausvoitto ja jännityksen voitto olivat iso juttu koko joukkueelle, Honkanen kommentoi.
- Hyvälle tuntui myös se, että taktiikka toimi juuri kuten oli suunniteltu. Nuotit pysyivät kohdallaan lähes koko pelin ajan. Valmistautuminen sekä fyysisesti, että henkisesti oli onnistunut ja pelin hallinta sekä peli-ilo löytyivät heti alusta.
Torjunta- ja puolustuspelaaminen toimivat alusta asti erinomaisesti. 17 torjuntaa neljään erään on erinomainen suoritus, joista 8 torjuntaa merkittiin Kutinlahdelle.
- Ottelu ei kuitenkaan ollut mikään nappipeli, joten parannettavaakin jäi, totesi valmentaja Honkanen lopuksi.
Perjantaina Suomi jatkaa turnausta kello 21.00 Suomen aikaa, kun vastaan asettuu Tanska, joka hävisi torstaina 0-3 Belgialle.