Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Paikoittain jäinen rinteen pinta toi runsaasti haastetta Zagrebin pujotteluun

 

Paikoittain jäinen rinteen pinta toi runsaasti haastetta Zagrebin pujotteluun


Kauden kuudes pujottelun maailmancupin osakilpailu Kroatian Zagrebissa osoittautui oikukkaaksi suomalaisnaisille. Tanja Poutiainen oli vaikeuksissa avauslaskun yläosassa ja Merle Soppela kohtasi ongelmia yläosan jyrkällä.

Ensimmäisen kierroksen laskulla Poutiainen teki radan yläosassa ison virheen, joka lähes suisti hänet radalta. Poutiainen kiersi laskuvirheen jälkeen ratakuvion väärin, kun hän ei laskenut ensimmäisen sinisen portin välistä, vaan kiersi molemmat siniset kepit laskijan nähden vasemmalta puolelta. Poutiainen laski maaliin ja hänen aikansa olisi riittänyt toiselle kierroksella, mutta tuomariston päätöksen perusteella rovaniemeläinen hylättiin ratarikon vuoksi.

– Ensimmäinen ajatus siinä virheen sattuessa oli, että mahdollisimman pienillä vaurioilla maaliin. Ei tuollaista harjoitella ja tilanteet tulevat nopeasti. Hieman samanlainen tilanne oli Garmischin MM-kisoissa pari vuotta sitten. Silloin selvitin kuvion, mutta nyt olisi pitänyt mennä sinisestä läpi eikä jättää kumpaakin keppiä kiertämättä, Poutiainen totesi.

– Kisa ehti edetä aika pitkälle ennen kuin kuulin valmentajalta, että laskin mahdollisesti väärin ja tilanne pitää tarkistaa. Silloin se myös välähti itselle, ennen sitä maalialueella jännitin vain aikaa, että riittäähän se toiselle kierrokselle, ei ollut mielessäkään, että olisin laskenut väärin, Poutiainen harmitteli.

– Pujottelussa ollaan silti aivan vauhdissa. Tänään oli välipätkä kuudenneksi nopein ja tuollaisia virheitä sattuu joskus herkässä lajissa, kun mennään lujaa.

Toisen kierroksen laskut Poutiainen katsoi televisioista hotellilla.

– Kuten myös televisiosta näki niin tänään oli erikoinen radanpinta, mistä minunkin ongelmat lähtivät liikkeelle. Viime yö satoi vettä ja päivällä oli kymmenen astetta lämmintä, joten jäisenkin rinteen kuluminen oli selkeää. Katselussa näki, että jotkin kohdat ovat jäässä ja sellaisella saippuamaisella pinnalla. Monella laskijalla oli niissä kohdissa ongelmia tänään, Poutiainen kertasi.

Merle Soppela ajautui vaikeuksiin Poutiaisen tapaan radan yläosassa ja hänen kilpailu päättyi keskeytykseen yläosan jyrkän laskuvirheen seurauksena.

Ulosajojen värittämän kilpailun voiton vei Mikaela Shiffrin toista kertaa urallaan. Yhdysvaltainen laski nopeimmat laskut kummallakin kierroksella ja eroa toiseksi laskeneeseen Ruotsin Frida Hansdotteriin syntyi 1.19 sekuntia. Kolmanneksi kilpailussa pujotteli Kanadan Erin Mielzynski, joka jäi voittajasta 1.76 sekuntia.

Pujottelun maailmancupin kärki tasoittui päivän kilpailun tulosten myötä, kun johtopaikalle nousi Shiffrin 336 pisteellä. Poutiainen on cupissa viidentenä 230 pisteellä.

Poutiaisen suuntaa lauantaina Suomeen ja laskut jatkuvat Keski-Euroopassa ensi viikon lopussa, seuraavat maailmancupin kilpailut lasketaan Itävallan Flachaussa 15. tammikuuta. Soppela kilpailee seuraavaksi Eurooppa-cupin suurpujottelussa Sveitsin Zinalissa, yhdessä Nina Halmeen kanssa tammikuun 7.-8. päivä.

Sunnuntaina Zagrebissa kilpaillaan miesten maailmancupin pujottelussa. Suomalaisista mukana kilpailussa on Santeri Paloniemi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTanja Poutiainen

Tiedot