Suomi voitti Tanskan 3-0 poikien EM-karsinnoissa

Suomi jatkaa kahden pelatun päivän jälkeen puhtaalla pelillä lentopallon alle 19-vuotiaiden poikien EM-karsinnoissa Unkarin Kecskemetissä. Perjantain myöhäisottelussa kukistui Tanska selvin numeroin 3-0 (25-17, 25-12, 25-14).

Suomi aloitti seitsikolla: Jonne Väisänen, Lauri Jylhä, Sakari Mäkinen, Antti Ropponen, Samuli Kaislasalo, Karri Kutinlahti ja liberona Aleksi Mutka. Vaihdosta kentälle toisessa erässä tulivat Matti Toivola ja Miro Määttänen, jotka jatkoivat ottelun loppuun asti.

Kentällä nähtiin kaikki Suomen pelaajat, joten myös Santeri Siren ja Tapio Toiviainen saivat kisojen ensimmäiset kosketukset. Suomen joukkueen tilanne onkin erinomainen juuri tuosta syystä, että kenet tahansa voi laittaa kentälle ja taso säilyy hyvänä. Mäkinen teki parhaana 12 pistettä.

Joukkueen päävalmentaja Pertti Honkanen oli varsin lyhytsanainen ottelun jälkeen.

- Ottelu oli koko ajan meidän hallintaa, Honkanen kommentoi. Erityisen tyytyväinen hän oli joukkueen yleisilmeeseen ja puolustuspelaamiseen.

- Myös Väisäsen passipeli oli tänään hyvää ja monipuolista, Honkanen jatkoi. Tanska ei tasaisen alun jälkeen missään vaiheessa uhannut Suomen johtoa saatikka voittoa.

Lauantaina Suomi kohtaa toisen puhtaan pelin joukkueen Belgian, joka on voittanut molemmat pelinsä 3-0. Ottelu alkaa Suomen aikaan kello 21.00.

Lohkon tiukin ottelu nähtiin perjantaina kotijoukkue Unkarin ja Kreikan välillä. Suomelle hävinnyt Kreikka nousi kahden hävityn erän jälkeen tasoihin ja viidennessä erässä tilanteesta 7-14 ottelun voittoon 16-14.