Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tuomas Sammelvuo maajoukkueen päävalmentajaksi

 

Tuomas Sammelvuo maajoukkueen päävalmentajaksi


Lentopallomaajoukkueen pitkäaikainen kapteeni Tuomas Sammelvuo on valittu maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Valinnan teki Lentopalloliiton hallitus lauantaina Helsingissä pitämässään kokouksessa. Sammelvuon työ on päätoiminen ja kestoltaan 2+2 vuotta.
36-vuotias Sammelvuo pelasi ensimmäisen maaottelunsa vuonna 1993 ja viimeisen viime kesänä. Kaikkiaan hän pelasi 294 maaottelua. Hänen ammattilaisuransa ulkomailla alkoi 1997 Ranskassa ja jatkuu edelleen Venäjällä Lokomotiv Novosibirskissa. Sammelvuon Suomen koti on Kuopiossa.
- Haluan kiittää lämpimästi Lentopalloliittoa kovasta luottamuksesta. Tämä on todella iso päätös, Sammelvuo sanoo.
- Tunne on kerta kaikkiaan mahtava! Tässä on mennyt pari kuukautta asiaa miettiessä ja pohtiessa ja nyt kun valinta on tapahtunut, olo on helpottunut, äärimmäisen onnellinen ja totta kai ylpeä.
- Kun laitoin hakemukseni päävalmentajan paikasta, sitä edelsi viikon pohdinta asian tiimoilta ja päätin syvän analysoinnin jälkeen hakea tehtävään. Itselleni ajankohta pelaamisen lopettamiselle on juuri oikea ja ei tarvitse miettiä, mitä teen peliurani loputtua, lisäksi pääsen unelmahommaani valmentamiseen ja vieläpä jatkamaan työtä Suomen lentopallon eteen, Sammelvuo sanoo tyytyväisenä.

Päävalmentajaksi oli noin 30 hakijaa

Maajoukkueen päävalmentajan paikkaa tavoitteli noin 30 hakijaa, joista valtaosa oli ulkomailta. Valintaprosessin aikana määrä väheni ensin seitsemään, sitten kolmeen ja lopulta Sammelvuo nousi ylitse muiden Lentopalloliiton päättäjien arvoasteikossa.
- Tuomas Sammelvuo edustaa kovaa vaatimustasoa, kunnianhimoa, intohimoa ja johtajuutta - kaikkia niitä ominaisuuksia, jotka linjasimme päävalmentajamme tärkeimmiksi ominaisuuksiksi. Hän on elänyt ja hengittänyt kansainvälistä huippulentopalloa 20 vuotta ja on valmis siirtymään uudenlaisiin haasteisiin kehittääkseen itseään ja suomalaista lentopalloa kohti Rion olympialaisia, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Hanna Iiskola-Kesonen sanoo.
- Tuomas valikoitui ykkösehdokkaaksemme monivaiheisen valintaprosessin jälkeen. Loppuvaiheessa meillä oli kolme valmentajaa, joiden työskentelytavoista, luonteesta ja osaamisesta haimme tietoa monelta eri taholta. Tuomaksessa meidät erityisesti vakuutti hänen kunnianhimonsa ja intohimonsa työskennellä suomalaisen lentopallon eteen, sitä samaa paloa olemme hänessä nähneet jo kentällä.
- On selvää, että hyppääminen pelaajasta valmentajaksi on haastava tilanne, mutta uskomme Sammelvuon ja joukkueen selvittävän uuden tilanteen tyylikkäästi, Iiskola-Kesonen toteaa.
Sammelvuo on pelannut ammattilaisena Ranskassa, Italiassa, Japanissa, Venäjällä ja Puolassa. Hän osaa useita kieliä ja omaa loistavat kontaktit lentopalloväkeen eri puolilla maailmaa. Hän on toiminut myös monien muiden pelaajien managerina.
Valmentajan ura on looginen jatke yhdelle Suomen parhaiten menestyneistä lentopalloilijoista, joka on omalla urallaan pelannut monien maailman huippuvalmentajien alaisuudessa.
Suomen miesten lentopallomaajoukkueella on ollut vuodesta 1987 alkaen neljä ulkomaalaista ja yksi suomalainen valmentaja, Timo Hoivala. Ulkomaisia valmentajia ovat olleet puolalainen Vodek Sadalski, venäläinen Vjatseslav Platonov, italialainen Mauro Berruto ja argentiinalainen Daniel Castellani.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle