Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tuuli Petäjä-Siren on vuoden urheilija

 

Tuuli Petäjä-Siren on vuoden urheilija

Purjehduksen menestyksen täydentää match race-joukkue
UrheiluSuomi.com

Tiistaina tammikuun kuudes vuonna 2013 kirjoitettiin uusi luku suomalaisen urheilun historiaan, sillä tuolla päivämäärällä valittiin vuoden urheilijaksi ensimmäistä kertaa purjehtija. Tuon historiallisen tempun purjelautailun olympia- ja EM-hopeamitalisti Tuuli Petäjä-Siren. Samalla Petäjä-Siren jatkoi naisten valtakautta vuoden urheilija-äänestyksessä, helsinkiläinen arkkitehti oli jo viides peräkkäinen kauniimman sukupuolen edustaja, kuka kävi pokkaamassa tuon himoitun Uuno-pystin.

Enemmän ykkössijoja, kuin Petäjä-Siren sai kuitenkin ratakelaaja Leo-Pekka Tähti, mutta ei kuitenkaan riittävällä enemmistöllä. Ykkössijoja olisi pitänyt yli puolet jotta Tähti olisi valittu vuoden urheilijaksi.

Purjehtijoiden menestyksen täydensi vuoden joukkueeksi valittu Silja Lehtisen, Mikaela Wulffin ja Silja Kanervan maailmanmestaruuden ja olympiapronssia voittanut match race-venekunta. Vuoden valmentajaksi valittiin Saksan Bundesliigassa hienoa jälkeä tehnyt Leverkusenin koutsi Sami Hyypiä.

Muita palkittuja:

Vuoden läpimurto: Jere Forsberg

Esikuva: Tuomas Sammelvuo

Urheiluseura: PuHu-juniorit ry, Vantaa

Elämänura erikoispalkinto: Matti Nykänen

Periksi ei anneta: Arto Bryggare ja Toni Piispanen

Sykähdyttävin urheiluhetki: Leo-Pekka Tähti

Urheilu-ura erikoispalkinto: Matti Hautamäki, Jukka Keskisalo, Laura Lepistö ja Kalle Palander

Uudet jäsenet Suomen urheilun Hall of Fameen: Jukka Uunila, Liisa Peltola (os. Veijalainen) ja Jari Litmanen


Takaisin edelliselle sivulle