Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Playboy malli Inessa Tushkanova ralliautoilun SM-sarjaan 2013

 

Playboy malli Inessa Tushkanova ralliautoilun SM-sarjaan 2013


Vuodesta 2006 lähtien monipuolisesti moottoriurheilua harrastanut ja Itä-Euroopan maissa aktiivisesti rallia ajanut ukrainalainen Inessa Tushkanova, 25, tekee ison harppauksen ralliurallaan ja nousee kilpailemaan ralliautoilun SM-mitalista.

Turboahdetulla Mitsubishi Lancer Evolution IX ralliautolla kartanlukijansa Duncan McNivenin kanssa kilpaileva venäläisen kielialueen Playboy kansikuvatyttö ajaa ralliautoilun SM-sarjan seitsemän osakilpailun lisäksi myös muita kansainvälisiä kilpailuja. Kaunottaren autosta huolta pitää lievestuorelainen Printsport Racing, joka vuonna 2012 ajatti ralliautoilun MM-sarjaan siirtyneen Esapekka Lapin rallin SM-sarjan historian nuorimmaksi Suomenmestariksi.

Vuodesta 2006 lähtien aktiivisesti kilpailleen Tushkanovan realistinen tavoite on kehittyä ralliautoilijana ja vauhdillaan yllättää monet SM-sarjan konkarikuljettajat.

- Tunnetusti Suomi on perinteikäs rallimaa, jossa kovavauhtiset ja teknisesti huippuvaikeat erikoiskokeet kasvattavat kuljettajaa nopeammin kuin missään muualla maailmassa. Jo pelkästään tästä syystä haluan kilpailla Suomessa, koska haluan kehittyä ralliautoilijana. PrintSport Racingin valintaan päädyin sen ammattimaisuuden takia; En usko Esapekka Lapin viime vuonna voittaneen kaikkia seitsemää SM-osakilpailua pelkästään mahtavien ajotaitojensa takia, Tushkanova kertoo.

- Olen tänä vuonna jo kolme testipäivää ehtinyt ajaa ja huomannut PrintSport Racingin ammattitaidon niin autoni kuin ajotaitojeni kehittämisessä. Toiveikkain mielin suuntaan Napapiirin arktiseen kymmenen erikoiskokeen ja noin 250 erikoiskoekilometrin seikkailuun.

Arctic Lapland rallissa Tuskanova ja McNiven saavat vastaansa 48 kanssakilpailijaa mukaan lukien Volkswagenin tehdastiimin tähtikuljettaja Andreas Mikkelsenin, ralliautoilun kuusinkertaisen Suomenmestari Juha Salon, sekä lukuisia modernilla Super2000 autolla ajavia kilpailijoita. Printsport Racing huoltaa Inessan lisäksi seitsemää muuta autokuntaa. Tiimipäällikkö Eero Räikkönen näkee Inessassa valtavasti potentiaalia.

- Inessa on räväkkä ja näyttävä neiti, jolta ei myöskään vauhtia puutu. Jo heti ensimmäisistä testeistä lähtien oli nähtävissä, että hän tulee yllättämään monet kuljettajat vauhdillaan, Räikkönen kertoo.

Tuskanova starttaa haastavalle rallireitille 57. kilpailijana.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle