Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jouni Pellinen palasi palkintokorokkeelle ski crossin maailmancupissa

 

Jouni Pellinen palasi palkintokorokkeelle ski crossin maailmancupissa


Freestylehiihdon ski crossin maailmancupissa laskettiin keskiviikkona finaalit Ranskan Megevessä. Lumisateet sekoittivat kilpailun aikataulua useaan otteeseen, mutta keskiviikkona kaikki oli kohdallaan ja finaalit laskettiin onnistuneesti päätökseen.

Aikalaskuissa Suomen Jouni Pellinen laski kahdeksanneksi nopeimman ajan ja finaalilaskuissa helsinkiläinen oli pitelemätön. Kahdessa ensimmäisessä erässä Pellinen laski voittoon ja useasti välierässä vaikeuksissa ollut suomalainen onnistui tänään nappaamaan myös finaalipaikan.

– Välierä on ollut minulle turhan useasti kompastuskivi sekä maailman- että Eurooppa cupissa, mutta tänään oli siinä isku päällä ja päätin, että nyt mennään loppuun asti. Viidensiä sijoja alkaa olla ihan tarpeeksi paljon ja tänään löytyi hyvä tahtotila siihen laskuun, Pellinen kertoi välierälaskustaan, jossa hän sijoittui toiseksi.

Finaalissa Pellistä vastaan asettuivat USA:n John Teller, Sveitsin Armin Niederer ja Venäjän Egor Korotkov. Pellinen otti jälleen hyvän startin, mutta pienen sähläyksen jälkeen Teller pääsi karkaamaan ja laskemaan voittoon. Niedererin ja Korotkovin jatkaessa sähläämistä suomalainen pääsi laskemaan rauhassa toiselle sijalle. Kolmannen sijan lopputuloksissa nappasi sveitsiläinen.

– Finaali oli päivän tiukin startti. Sain heti lähdön jälkeen saman sisälinjan, mitä olin laskenut koko päivän ja siinä pääsi hyvin ottamaan luistelupotkua ja kiihdyttämään vauhtia. Oltiin kaikki aika samassa läjässä ja hieman törmättiin Niedererin kanssa, jolloin Teller pääsi keulille ja karkaamaan voittoon, Pellinen kertasi finaalilaskun tapahtumia.

– Sen jälkeen Niederer ja Korotkov jotain sähläsivät ja pääsin yksin laskemaan radan loppuun saakka. Teller oli ehtinyt ottaa sen verran siinä etumatkaa, että häntä ei ollut mahdollisuutta tavoittaa, joten laskin sitten yksinään toiselle sijalle, Pellinen jatkoi.

Pellisen harteilla on ollut parin viime kauden aikana Suomen menestys ski crossissa ja kakkossija tuntuikin lähes voitolta hieman heikosti sujuneen kauden jälkeen.

– Pienien vaikeuksien jälkeen tällainen tulos tuntuu erittäin hyvältä. Tänään oli hyvä päivä kaikin puolin. Lähdöt onnistuivat mainiosti ja oli hyvä suksi koko päivän. Voittaja oli tänään kova, mutta olin kyllä itsekin aika liekeissä. Kyllä tämä melkein voitolta tuntuu, Pellinen fiilisteli.

Ski crossin maailmancup jatkuu seuraavaksi helmikuun alussa Saksan Grasgehrenissä ja Pellinen suuntaa torstaina Suomeen lepäämään ja valmistautumaan loppukauden kilpailuihin.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJouni Pellinen

Tiedot