Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

´Kahden tonnin kisat´ lähestyvät

 

´Kahden tonnin kisat´ lähestyvät


Kesän merkittävin kainuulainen yleisurheilutapahtuma, veteraanien SM-kilpailut, lähestyy kovaa vauhtia. Kisat pidetään Kajaanissa Vimpelinlaakson urheilukeskuksessa 2.–4. elokuuta.

Kisojen järjestelyistä vastaava Kajaanin Kipinä tavoittelee kilpailuihin tuhatta osanottajaa, joka olisi kisojen uusi ennätys. Tavoitteen toteutuessa urheilijat tekevät noin 2300 kilpailusuoritusta.

SM-kisoista voi hyvällä syyllä puhua ”kahden tonnin kisoina”, sillä mittavan uran niin urheilu- kuin järjestöpuolella tehnyt Kipinän Kunto Viiru tavoittelee kisoissa tuhannen korkeushyppykilpailun rajaa.

Viirulla on matkaa huimaan haamurajaan enää 15 kilpailun verran.

Kajaanin Kipinä on isännöinyt veteraanien yleisurheilun SM-kilpailuja aiemmin vuosina 1992 ja 2000. Lisäksi Kipinä järjesti veteraanien Pohjoismaiset mestaruuskilpailut vuonna 1995.

Suomen Veteraaniurheiluliiton (SVU) mestaruudet ratkaistaan Kajaanissa noin 350 lajissa, kun ohjelmassa on täysi lajiohjelma yli kymmenessä sarjassa niin miehissä kuin naisissa.

Kilpailujen sarjajako alkaa 30-vuotiaiden sarjoista, joten nuorimmat osanottajat ovat vuonna 1983 syntyneitä. Sarjat ovat viiden vuoden välein ja kilpailut järjestetään niissä ikäluokissa, joihin osanottajia ilmoittautuu määräaikaan mennessä.

Veteraanien yleisurheilun SM-kilpailut ovat merkittävä liikuntamatkailutapahtuma Kajaanille ja sen elinkeinoelämälle. Kisat tuovat kaupunkiin noin 2500 matkailijaa, kun mukaan lasketaan urheilijoiden mukana tulevat seuralaiset.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle