Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sprintteriluistelijoiden maailmancup jatkuu nopealla jäällä

 

Sprintteriluistelijoiden maailmancup jatkuu nopealla jäällä


Sprintteriluistelijoiden alkukausi luisteltiin Euroopassa ja Aasiassa. Nämä jäät eivät tunnetusti vedä nopeudessaan vertojaan Pohjois-Amerikan korkean ilman jäille. Nyt luistelijat ovat siirtyneet Pohjois-Amerikkaan. Maailmancup jatkuu viikonvaihteessa Kanadan Calgaryssa Olympia Ovalilla. Odotettavissa on huippuaikoja ja mahdollisesti uusia maailmanennätyksiä.
 
Euroopan ja Aasian luistelijat ovat jo hyvissä ajoin siirtyneet viimeistelemään kuntoaan ja hakemaan tuntumaa nopeille jäille. Myös Suomen joukkue on ollut hyvissä ajoin hiomassa suorituskuntoaan Calgaryn maailmancupia, mutta erityisesti maailmancupia seuraavana viikonloppuna luisteltavia MM-kilpailuja varten. Suomella on maailmancupiin naisiin yksi paikka ja miehiin kolme paikkaa. Suomi täyttää nämä kaikki. Calgaryssa ovat mukana Elina Risku, Pekka Koskela, Mika Poutala, Tommi Pulli ja Markus Puolakka.
 
- Maailmancupin syksyn pisteet ovat miesten kärjessä hajaantuneet molemmilla sprinttimatkoilla usealle luistelijalle. Kisa jatkuu uudella mantereella korkeassa ilmanalassa ja keskinäisissä voimasuhteissa on joulubreikin jälkeen aiemmin nähty yllätyksiä, kertoi joukkueen valmentaja Pasi Koskela.
 
- Tiimi tulee Calgaryn kisaan viikon valmistautumisella Pohjois-Amerikan high altitude -jäillä. Perjantain kisaviritystreeni kertoo mitkä suomalaisnimet nähdään starttilistoissa. Joulutauko on tehty tiukasti hommia terien ominaisuuksien parantamiseksi, jatkoi Koskela.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle