Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Juho Mikkonen avasi Suomen mitalitilin Liberecissä

 

Juho Mikkonen avasi Suomen mitalitilin Liberecissä


Juho Mikkonen otti Suomen joukkueen ensimmäisen mitalin Liberecissä nuorten MM-hiihdoissa, kun hän voitti alle 23-vuotiaiden sprintissä hopeaa. Naisten puolella Maria Grundvall oli parhaana suomalaisena 15:s.
”Finaalin lähdin sellaisella taktiikalla, että en aloita ensimmäistä nousua liian kovaa. Pääsin siinä hyviin asemiin, että sain oman ladun ja pystyin hiihtämään omaan rentoa hiihtoa. Alamäkiosuuksilla pääsin keulaan, kun oli tosi hyvä suksikin. Sitten yritin satsata tuohon viimeiseen ylämäkeen ja tasaiselle ja siinä onnistuinkin. Pääsin lähelle voittoa, mutta onneksi pysyin selvästi toisena”, ensimmäisen nuorten MM-mitalinsa saanut Juho Mikkonen kertasi iloisena.
Sprintti oli Mikkosen päämatka, joten mitali maistui.
”Selvä tason nousu on tullut tänä vuonna”, Vuokatissa asuva Kuhmo-Skin hiihtäjä jatkoi.
Sprintin voitti Italian Federico Pellegrino.

Grundvallille suuri pettymys

Grundvallille hiihtojen päättyminen jo puolivälierävaiheessa oli suuri pettymys. Hän on sairastellut joulun jälkeen, mikä on syönyt alkukauden hyvää kuntoa. Hän oli erässään vielä hieman ennen maalia toisena, kunnes Norjan Ragnhild Haga tuli ohi. Grundvallin aika ei myöskään riittänyt välieriin.
”Tämä on tosi suuri pettymys. Viime vuoden kisojen jälkeen finaalipaikka on ollut mielessä. Hiihto tuntui tosi pahalta. Pelkäsin jo, etten pääse edes karsinnasta jatkoon. Pääsin kuitenkin, mutta en ole vaan sellaisessa kunnossa, kun marraskuussa olin. Jos olisin tuntunut ainakin siltä tänään, kaikki olisi varmasti ollut mahdollista. Taas se sama norjalainen, jolle olen hävinnyt kahdesti aikaisemmin maalisuoralla, tuli ohi. Ei voi mitään. Saa nyt nähdä, hiihdänkö vapaan kympin. Se on kuitenkin heikoin matkani täällä, mutta täytyy keskustella valmentajan kanssa”, Grundvall sanoi.
Muista suomalaisista Tanja Kauppinen oli 30:s ja Anni Kainulainen 31:s. Miesten kilpailussa Mikkonen oli ainoa suomalainen. Keskiviikkona 20-vuotiaissa hiihdetään vapaalla naisten vitonen ja miesten kymppi. Naisten matkan hiihtävät Johanna Ukkola, Hanna Varjus, Leena Nurmi ja Krista Niiranen. Miesten kympille starttaavat suomalaisista Joonas Sarkkinen, Antti Ojansivu, Markus Järvenpää ja Topias Tyni.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJuho Mikkonen

Tiedot