Veikkanen edelleen hyvissä asemissa Australiassa

Jussi Veikkanen on edelleen hyvissä asemissa kokonaiskilpailua ajatellen, kun Australiassa ajettavasta kauden ensimmäisestä WorldTour ­sarjan kilpailusta, Tour Down Underista, on ajettu kolme etappia. Hän on vain 15 sekuntia jäljessä kilpailua johtavasta brittiläisestä Geraint Thomasista. Kilpailun tasaisuutta kuvaa se, että ajajat sijoilla viidennestä ­ 14:een ovat samalla ajalla kuin Veikkanen.

Kolmas 139 kilometrin etappi ajettiin 23 kilometrin kierroksina. Etappi sujui ennakkokaavailujen mukaan. Johdossa olevan Thomasin Sky ­joukkue piti kilpailun kontrollissa. Vaikka etapilla oli irtiottoja, ne ajettiin ennen maalia kiinni. Ennakkokaavailujen mukaan voitosta on lopussa kamppailemassa 30 ­ 40 ajajaa. Nyt maaliin samalla ajalla tulleessa ryhmässä oli 27 ajajaa. Lopussa vahvin oli 23 ­vuotias hollantilainen Tom Jelte Slagter. Hän johtaa nuorten kilpailua. Kokeneemmat, australialainen Matt Goss ja maailmanmestari Philippe Gilbert joutuivat taipumaan seuraaville sijoille.

Jussi Veikkanen tuli maaliin kärkiryhmässä. Hänen etappisijoituksensa oli jälleen hyvä. Hän oli 16:s.

- Tänään oli tuttua maastoa, joskin tänä vuonna ajettiin tämä Stirling ­kierros pelkkänä kierrosajona. Suhteellisen kova etappi, kun nousumetrejä tuli yli 2000 ja kisan aikaan oli reilusti yli 30 asteen helle. Sky hallitsi tänään hyvin irtiotot ja kaikki ennakkosuosikit pysyivät yhdessä. Lopussa kuitenkin porukka meni palasiksi eikä kirimiehet pysyneet mukana. Itse pysyin kärjen mukana, mutta helle söi voimia. Meiltä oli kärkiryhmässä myös Kenny Elissonde, mutta hän otti muutaman sekunnin takkiin, kun joutui ajamaan syntynyttä rakoa kiinni. Huomenna pitäisi olla kiripäivä ja me töitä meidän Demarelle, kertoi Jussi Veikkanen.

Seuraavaksi ajetaan 126,5 kilometrin etappi. Etapilla nähdään massakiriratkaisu, ellei alussa oleva nousu ja odotettavissa oleva kova tuuli sekoita kirimiesten joukkueiden kuvioita. Yli 30 ­asteen helle näyttäisi nyt olevan ohi. Kokonaiskilpailun kärkipään ajajat yrittävät säästellä voimiaan lauantain ratkaisuetapille.