Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Huippuvarusteltu huoltokeskus syntyi kotimaisena käsityönä

 

Huippuvarusteltu huoltokeskus syntyi kotimaisena käsityönä


Suomen maajoukkueen mobiili huoltokeskus on tehty mittatilaustyönä. Tekijöissä on useita suomalaisia yrityksiä. Huoltorekka on varustettu huipputekniikalla, josta osa on käytössä ainoastaan Suomella. Teknisiin innovaatioihin kuuluu muun muassa ilman poistoimu suoraan voitelupöydistä alakautta eikä yläpuolisen ilmanvaihdon kautta, jolloin huoneilma pysyy selvästi puhtaampana.

Scanian R420 vetoauton hytistä löytyy majoitustilat kahdelle henkilölle. Huoltokontti on 13,4 metriä pitkä ja 2,5 metriä leveä. Sen 33,5 neliömetrin pinta-ala kasvaa kuitenkin levennysosan ansiosta, jolloin huoltotilan kokonaispinta-ala kasvaa reiluun 45 neliömetriin. Tuohon tilaan mahtuu seitsemän täysin varusteltua työpistettä eli jokaiselle huoltajalle.
- Meitä lähtee MM-kisoihin seitsemän huoltajaa ja lisäksi perävaunussa on viileä ulkovoitelupiste, jota voidaan käyttää tarvittaessa, maajoukkueen huoltopäällikkö Stefan Storvall kertoo.

Huoltoryhmän kannalta huoltorekasta on se etu, että kaikki tavarat ovat aina valmiina ja kisapaikoilla purkamiseen ja pakkaamiseen tarvitsee jatkossa käyttää vähemmän aikaa.
- Kyllä se huomattavasti helpottaa tai paremminkin nopeuttaa tekemistä. Veikkaisin, että molemmissa päissä, aina kisapaikalle tullessa ja sieltä lähtiessä, menee pari kolme tuntia vähemmän aikaa, kun kaikki on valmiina huoltorekassa, Storvall laskee.
- Tärkein työ, eli voitelu, ei kuitenkaan muut mihinkään. Puitteet vaan paranevat. Ja onhan tämä signaali siitä, että meidän työtä arvostetaan. Kisoissa suksien on jatkossakin oltava samassa tai paremmassa kunnossa kuin muillakin.

Lisäksi se tulee helmikuun 9. päivä Cityhiihtoon Helsinkiin olympiastadionin kupeelle. Varsinainen tulikoe on kuitenkin Val di Fiemmen MM-kisat 20.helmikuuta - 3.maaliskuuta.

Hiihtoliiton puheenjohtaja Matti Sundbergin mukaan mobiilissa huoltokeskuksessa on huomioitu nykyajan vaatimukset niin työskentelyolosuhteiden kuin ympäristönkin suhteen. Puheenjohtaja on kisapaikoilla itse nähnyt, kuinka Suomen huoltoryhmän työskentely poikkeaa rakkaista pohjoismaisista naapureista.
- Nyt kun taloudelliset edellytykset ovat kunnossa, niin on ilo saada tämä huoltokeskus meidän huoltoryhmällemme. Tätä on puuhattu pari vuotta, Sundberg kertoo.
- Meillä on tässä projektissa ollut erinomaisen hyviä yhteistyökumppaneita, jotka ovat tehneet pitkää päivää, että huoltokeskus saatiin näytille tänne Jämille, puheenjohtaja kiittelee.

Projektissa mukana:
Vastuullinen rakentaja, Laurinaho Yhtiöt Oy, Parkano
Lattia, katto ja seinäelementit, Eurocon, Vantaa
Perävaunun alusta, NTM, Närpiö
Vaunun sähköistys, LH Sähkö Oy, Parkano
Metallirakenteiden leikkaus ja muotoilu, XO Metal Oy, Parkano

Ajoneuvo, Scania Suomi, Helsinki
Sähkögeneraattori, Dynaset Oy, Ylöjärvi
Ulkoasun suunnittelu ja toteutus, Mainospalvelu Säkä, Parkano
Huoltopöydät, Suomen Imurikeskus, Kankaanpää
Kaapistot, Tammelami Oy, Parkano
Suksikaapiston teräsrakenteet, Kosmes Oy, Parkano
Tv-ja elektroniikkatuotteet, Expert, Parkano
Delimax juoma-automaatti, Marjavasu Oy

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle