Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Miesten perinteisen kympin Suomen mestaruus Nousiaiselle

 

Miesten perinteisen kympin Suomen mestaruus Nousiaiselle


Kouvolan Hiihtoseuran Ville Nousiainen voitti miesten 10 km Suomen mestaruuden. Toiseksi hiihti Vuokatti Ski Team Kainuun Sami Jauhojärvi ja pronssille Ylivieskan Kuulan Tero Similä.

Jämijärven SM-kisojen päätösmatkalla, miesten perinteisen hiihtotavan 10 kilometrillä, kultaa hiihti Kouvolan Hiihtoseuran Ville Nousiainen.
- Aiemmin olen lähtenyt veltosti liikkeelle ja kiristänyt loppua kohti. Tarkoitus oli vetää nasta laudassa loppuun saakka, mutta tänään se ei onnistunut, vaan loppu meni huonosti. Hiihto ei ole vielä rentoa, tosi paljon joutuu tällä hetkellä itseään käskyttämään. Käytännössä pitää tempoa koko ajan täysillä, Nousiainen kertoo.
Hopealle hiihtänyt Sami Jauhojärvi kertoi saaneensa ladun varressa lisää puhtia väliaikatiedoista.
- Tänään oli minulle ainakin lähtönumerosta apua, kun sai pari kilometriä ennen maalia kuulla, että on mitaleille mahdollisuus. Sain puristettua lisää vauhtia. Luojan kiitos ei ollut viittätoista kilometriä matka tänään, Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä kertoi.
- Suorituskykyisyys on vähän hukassa, mutta kunto on kova. Tänään suksi oli aivan loistava, kun pystyi rennosti hiihtämään kaikki mäet, Jauhojärvi kertoi.
Palkintopallin kolmanneksi korkeimmalle korokkeelle nousi Ylivieskan Kuulan Tero Similä, joka lauantaina hiihti vapaan kisassa hopealle.
- Kyllä mä tähänkin päivän olen tyytyväinen. Toki eilinen raskas 40 minuutin kisa tuntui kintereissä, lähdin täältä mitalia hakemaan ja tulin tänäänkin aika hyvin poikien tuntumassa, Similä totesi.

Mestariksi hiihtänyt Nousiainen uskoo, että lopullinen terävyys hiihtoon löytyy harjoittelua keventämällä.
- Kyllä mestaruus herättää aina toivoa, mutta kyllä mun loppuhiihto oli tänään luokatonta. Jos MM-kisoihin tulee lähtö, niin varmasti suuntaan valmistautumisleirille, mutta en halua ennen kisoja liian pitkää leiriä, ettei häviä nälkä, Nousiainen suunnitteli seuraavien viikkojen ohjelmaa.
MM-laduille mies mielisi 50 kilometrin kisaan sekä viestijoukkueeseen. Jauhojärvi on ilmoittanut halukkuutensa myös sprinttiin.
- Jos kutsua MM-kisajoukkueeseen ei tule, niin minä otan seuraavaksi tavoitteeksi Vasaloppetin. Kyllä Magnar minut sinne saa suhteillaan järkättyä, Jauhojärvi vitsaili.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle