Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Heikkinen muun maailman tähdistöjoukkueen peräsimessä ensi yönä

 

Heikkinen muun maailman tähdistöjoukkueen peräsimessä ensi yönä


Suomen amerikkalaisen jalkapallon maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Heikkinen on uudenlaisen haasteen edessä ensi yönä Suomen aikaa. Heikkinen johdattaa muun maailman tähdistöjoukkueen puolustamaan viime vuotista voittoaan Yhdysvalloista neljättä kertaa pelattavassa International Bowlissa. Ottelu kerää alle 19-vuotiaiden parhaimmiston ottamaan toisistaan mittaa Austinissa, Yhdysvalloissa.

Heikkinen on ollut aiemmin ottelussa mukana apuvalmentajan roolissa, mutta nyt koittaa ensimmäinen ottelu päävalmentajana. Viime vuonna muun maailman pelaajista koostuva World Team voitti ottelun 35-29.

-  Lähinnä meilailua, nauhojen katsomista, palavereja ja skype-soittelua ympäri maailman. Mukavaa kun pääsee nyt itse asiaan Austinissa, Heikkinen kertoo valmistautumisestaan otteluun.

Muun maailman joukkueessa on mukana pelaajia 12 maasta. Tänä vuonna joukkue on aiempaa enemmän nimensä veroinen.

- Mukana on enemmän ei-kanadalaisia pelaajia, tähän suuntaan on pakko pystyä menemään, muuten tuo 'International Bowl' -käsite on hiukka harhaanjohtava, Heikkinen sanoo.

Yhdysvaltain aiempien vuosien joukkueista moni pelaaja on edennyt pelaamaan huippuyliopistoissa.

Suomalaispelaajia ei ottelussa nähdä. Kehitysjoukkueen leirillä Floridassa olivat mukana Hans-Jacob Lindbäck, Jaska Värinen, Kimi Linnainmaa, Jere Lahti, Patrik Puhtimäki sekä Joel Alanen. He eivät kuitenkaan yltäneet mukaan lopulliseen kokoonpanoon.

Heikkisen lisäksi suomalaisväriä otteluun tuo hyökkäyksen valmentajana toimiva Kim Wikström.

SAJL:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle