Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ski Sport Finland täydensi Schladmingin MM-joukkuetta

 

Ski Sport Finland täydensi Schladmingin MM-joukkuetta


Ensi viikon maanantaina käynnistyvät Itävallan Schladmingissa alppihiihdon MM-kilpailut. Ski Sport Finland on asettanut alppimaajoukkueen tavoitteeksi MM-kisoista yhden mitalin, jota lähdetään hakemaan yhdeksän urheilijan voimin.

Ensimmäisessä valintaerässä kisoihin valittiin valintakriteerit joulukuun puoliväliin mennessä täyttäneet urheilijat. Naisten suurpujotteluun ja pujotteluun valituksi tuli Tanja Poutiainen. Miesten suurpujotteluun valittiin Marcus Sandell, joka laskee myös supersuurpujottelun. Lisäksi suurpujottelussa kilpailee Victor Malmström, joka laskee myös pujottelun yhdessä Santeri Paloniemen kanssa. Ensimmäisen kisaviikon vauhtilajeissa suomalaisedustaja on Andreas Romar.

Tammikuun toisessa valinnassa joukkuetta täydennettiin neljällä B-maajoukkueen urheilijalla. Miesten suurpujotteluun Ski Sport Finland nimeää täyden joukkueen, kun Sandellin ja Malmströmin lisäksi lähtöviiksen taakse Schladmingissa asettuvat Samu Torsti ja Eemeli Pirinen.

– Laskijat ovat esittäneet hyviä kehittymisen merkkejä kuluneella kaudella sekä Torstin ja Pirisen osalta myös valintakriteerit täyttyivät osaltaan. Miehet tullaan näkemään suurpujottelussa, jonka karsinnat lasketaan torstaina 14. helmikuuta. Pirinen on ainoa suomalaisedustaja, joka joutunee karsimaan paikasta varsinaiseen kisaan, Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Janne Leskinen kertoo.

Naisten joukkueessa MM-kisapaikan lunastivat Merle Soppela pujottelussa ja Nina Halme suurpujottelussa. Kumpikin laskija on päässyt näyttämään osaamistaan tällä kaudella maailmancupissa, pääpainon kilpailussa ollessa kuitenkin Eurooppa cupissa.

– Soppelalla ja Halmeella eivät valintakriteerit aivan täyty, mutta molemmat laskijat ovat kehittyneet hyvin Eurooppa cupissa ja edistystä laskemisessa on tapahtunut aiempaan nähden, joka puoltaa valintaa, Leskinen toteaa.

– Myös osallistuminen joukkuekilpailuun edellyttää sääntömääräisestikin kahden naisurheilijan valitsemista. Joukkuekilpailuun osallistuvat urheilijat päätetään kisapaikalla, mutta lähtökohtaisesti siihen ollaan osallistumassa, Leskinen vahvistaa.

Suomen alppimaajoukkueet saapuvat kisapaikalle Schladmingiin porrastetusti. Ensimmäisellä kisaviikolla kilpailuissa laskee Andreas Romar ja Marcus Sandell, ensimmäisen kilpailun ollessa Super-G, keskiviikkona 6.helmikuuta. Joukkueenjohto saapuu Schladmingiin maanantaina 4.2.2013.

Suomen joukkue alppihiihdon MM-kisat, Schladming, AUT
Naiset
Tanja Poutiainen, Santa Claus Ski Team (GS, SL)
Nina Halme, Kouvolan Hiihtoseura (GS)
Merle Soppela, Santa Claus Ski Team (SL)

Miehet
Andreas Romar, Vasa Skidklubb (DH, SG, SC)
Marcus Sandell, Grankulla IFK Alpine (GS, SG)
Victor Malmström, Grankulla IFK Alpine (GS, SL)
Santeri Paloniemi, Ruka Slalom (SL)
Eemeli Pirinen, PHS-Alppi (GS)
Samu Torsti, Vasa Skidklubb (GS)

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleSanteri Paloniemi

Tiedot

Tanja Poutiainen

Tiedot

Andreas Romar

Tiedot

Marcus Sandell

Tiedot

Samu Torsti

Tiedot