Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tuomas Sammelvuo ensi maanantaina Suomeen

 

Tuomas Sammelvuo ensi maanantaina Suomeen


Suomen lentopallomaajoukkueen uusi päävalmentaja Tuomas Sammelvuo on enää tämän viikon Venäjällä Lokomotiv Novosibirskin palveluksessa. Ensi maanantaina hän palaa Suomeen ja aloittaa toden teolla työt Suomen maajoukkueen päävalmentajana.

- Oli todella loistava homma, että seura antoi minulle tämän mahdollisuuden. Puhuin seuran johtajan Roman Stanislavovin kanssa useita kertoja sen jälkeen, kun minut valittiin Suomen päävalmentajaksi ja pohdimme yhdessä mitä nyt olisi parasta tehdä. Stanislavov ymmärsi loistavasti tilanteen, ja antoi minulle mahdollisuuden lähteä Suomeen, Sammelvuo kertoo.

Sammelvuo on tällä hetkellä Moskovassa Lokomotivin kakkos- ja kolmosjoukkueiden kanssa. Torstaina hän jatkaa sieltä Pietariin ja sen lähellä Sosnovyi Borissa pelattaviin kakkosliigan peleihin. Maanantaina hän lentää Pietarista Helsinkiin ja jatkaa illalla kotikaupunkiin Kuopioon.

- On hienoa, että pääsen nyt keskittymään valmennukseen täysillä. Pääsen seuraamaan potentiaalisia maajoukkuepelaajia Suomen liigassa ja myös valmistelemaan tulevaa maajoukkuekautta.

- Kevään maajoukkuesuunnitelmat ovat jo aika pitkällä. Ohjelmat ovat muuten valmiit, mutta harjoituspelit pitää vielä lyödä lukkoon. Maajoukkueen staffi on myös aika pitkälle mietitty.

- Pääsen nyt myös vähän jopa huilaamaan ja saan olla pitkästä, pitkästä aikaa myös perheen kanssa. Nyt pitää antaa pikkuisen aikaa itselle, kun kesällä kaikki energia menee maajoukkuevalmentamiseen.

- Toisaalta nyt en pääse pelaamaan Mestareiden liigan Final Four -turnaukseen, mutta kyllä tämä oli silti paras ratkaisu.

Lokomotiv Novosibirsk isännöi Final Four -turnauksen, joka pelataan Omskissa 16.-17.3. Sammelvuokin lähtee sinne, mutta vain katsojana.

- On hienoa että seura kutsui minut sinne. Turnaus kiinnostaa tietysti todella kovasti, kun oma joukkue on mukana.

Sammelvuo on viimeisten kymmenen päivän ajan vetänyt Lokomotivin kakkosjoukkueen harjoitukset, kun päävalmentaja on sydänvaivojen takia sivussa.

- Omat pelit ovat nyt ohi, mutta onneksi sitä ei ole nyt aikaa miettiä. En ole enää kymmeneen päivään pelannut lainkaan.

- Jos olisin jatkanut Novosibirskissa, niin olisin todennäköisesti siirtynyt kakkosjoukkueen päävalmentajaksi. Nyt sitä tilannetta ei tosin tullut, Sammelvuo toteaa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle